Scena

Dabo: Vrijeme je da se Lado osuvremeni i privuče mlade

Ministrica Andrea Zlatar Violić imenovala je čovjeka koji teži pronalasku novog imidža hrvatske tradicije.

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić imenovala je novinara i komunikologa Krešimira Dabu za ravnatelja ansambla Lado. Dabo je bio vršitelj dužnosti ravnatelja Lada, a prije toga je pet godina vodio službu za odnose s javnošću i marketing u jedinom profesionalnom folkornom ansamblu u Hrvatskoj koji je proslavio šezdeset i peti rođendan.

“Prvi mi je zadatak presložiti unutarnju strukturu u ansamblu. A drugi, omogućiti gostovanje Lada u Europi. Sada kada je Hrvatska članica EU, trebali bismo toj Europi predstaviti naš nacionalni identitet. Sutra putujem u New York na kongres ISPA-e gdje ću kontaktirati s menadžerima iz Švedske, Norveške i Finske koji su pokazali interes za nastup Lada. Našem programu treba dati suvremeniji oblik kako bi lakše komunicirali s novom publikom. To nikako ne znači da odustajemo od čuvanja izvornosti što se tiče plesa i pjevanja. Ali, osjeća se potreba za „pakiranje“ našeg proizvoda u drugačije forme koje mogu privući suvremene gledatelje i slušatelje. Tu je važno osuvremeniti produkciju. Potreban je i zaokret u oglašavanju te novo vizualno ruho. U suradnji sa Agencijom za odgoj i obrazovanje već sam pokrenuo održavanje radionica koje je osmislila Irena Miholić iz Instituta za etnologiju i folkloristiku, a u suradnji s Hrvatskom glazbenom mladeži dovoditi ćemo djecu na koncerte u Lado. Trebamo pomlađivati publiku.” – rekao nam je Dabo.

Foto : Lado
Tekst: Večernji list

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close