SportTurizam

CYCLING ON THE MOON: Prvi “Granfondo Pag” sudionike vodi nestvarnim, mjesečevim krajolikom otoka Paga!

U tijeku su prijave za sudjelovanje na 1. Međunarodnom biciklističkom maratonu “Granfondo Pag – Cycling on the Moon” koji sudionike vodi nestvarnim, mjesečevim krajolikom otoka Paga!


Međunarodni biciklistički maraton “Granfondo Pag – Cycling on the Moon” održat će se u subotu 28. rujna 2019. godine u Novalji na otoku Pagu. Staza duljine 92 km počinje na plaži Zrće, prolazi kroz Žigljen, Metajnu, Staru Novalju, Lun i završava kod Hotela Olea u Novalji. Visinska razlika je 1200 metara.

Što je Granfondo?

Ono što je maraton za trkače, Ironman za triatlonce, to je Granfondo za bicikliste. Natjecatelji u vodećoj grupi bore se za pobjedu, oni u sredini da ostvare što bolje osobno vrijeme, a biciklisti na začelju prvenstveno sa izazovom završetka ovako zahtjevne utrke (ponekad i da izbjegnu “cut off time”). Prije nego utrkivanje s drugim biciklistima, Granfondo je borba sa samim sobom, a uspješno odvožena dužina staze – najveća je nagrada!

Rekreativna utrka “Mini Grafondo”

Istog  dana u Novalji će se održati prva rekreativna utrka “Mini Granfondo”. Staza u duljini 40km počinje u Novalji, prolazi kroz Metajnu i Žigljen te završava kod Hotela Olea u Novalji.

Bodovanje i nagrade

Aposlutni pobjednik/pobjednica dobivaju onoliko bodova koliko je startalo natjecatelja u konkurenciji.
Drugoplasirani imaju za jedan bod manje, trećeplasirani za dva boda manje i tako redom do posljednjeg koji dobiva jedan bod.

Pobjednik/pobjednica po kategorijama ovise o broju prijavljenih natjecatelja u istoj. Provoplasirani dobiva onoliki broj bodova koliko je natjecatelja startalo u toj kategoriji, drugoplasirani bod manje, trećeplasirani dva boda manje i tako redom do posljednjeg koji dobiva jedan bod.

Nagrade za apsolutni plasman na prvoj biciklističkoj utrci Granfondo Pag su sljedeće:

Žene:

1.mjesto – vikend aranžman hotela „Olea“
2.mjesto – sir Žigljen – Sirana Gligora
3.mjesto – poklon paket vinarije Boškinac

Muškarci:

1.mjesto – vikend aranžman hotela Olea
2.mjesto – sir Žigljen Sirana Gligora
3.mjesto – poklon paket vinarije Boškinac

Pored pojedinačnog i natjecanje timova!

Kako bi utrku učinili još zanimljivim, organizatori su pored pojedinačnog priredili i natjecanje timova. Bodovi timovima dodjeljuju se na način da se zbrajaju se apsolutni bodovi svih članova tima u muškoj konkurenciji, apsolutni bodovi svih članova tima u ženskoj konkurenciji te se zbrajaju bodovi svih članova tima po kategorijama.

Uz pehar, najbolje očekuju nagrade iznenađenja. Možemo otkriti samo toliko, da će biti autohtone i ukusne!, poručili su organizatori.

Kako se prijaviti?

Prijave se vrše putem sljedećeg linka. 

Startni paket uključuje službenu majicu utrke (dry-fit), finišerske medalje, okrijepne stanice cijelom dužinom trase te startni broj i digitalno mjerenje vremena. Svaki natjecatelj će također dobiti bon za ručak i pivo, letke s pogodnostima sponzora i slobodno korištenje SPA zone u Hotelu Olea od 19:00 sati.

GRANFONDO PAG i vikend aranžman HOTELA „OLEA“

Ukoliko želite provesti rujanski vikend na otoku Pagu i iskoristiti čaroliju jeseni u Novalji bez gužvi, upoznati se sa svim njezinim prirodnim ljepotama (lunjski maslinici, prirodne uvale i plaže, trail i biciklističke staze, sakralni objekti, gastro delicije itd.), ili možda posjetiti neki od pet obližnjih Nacionalnih parkova Hrvatske (Kornati, Krka, Plitvička jezera, Paklenica, Sjeverni Velebit), naš partner HOTEL OLEA(4*) pripremio je za sudionike utrke GRANFONDO PAG vikend aranžman sa uključenom kotizacijom – poručuju organizatori

Rezervirajte datum 28.9.2019. za 1. Međunarodni Biciklistički Maraton “GRANFONDO PAG – Cycling on the Moon” te rekreativnu utrku “MINI GRANFONDO” i provezite se nestvarnim, mjesečevim krajolikom otoka Paga!

Organizatori ovog događaja su Plus Tim 4 You j.d.o.o. i Turistička zajednica Grada Novalje.

Detaljnije o svemu pogledajte u raspisu utrke na Facebook stranici Granfondo PAG – Cycling on the Moon, Facebook eventu Granfondo Pag (Cycling On The Moon) te na službenim web stranicama Turističke zajednice Grada Novalje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: TZ Grada Novalje

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close