VijestiScena

Cure iz CEntra snimile spot za pjesmu “Jesenje godine”

Cure Iz CEntra’ premijerno nam se predstavljaju pjesmom ‘Jesenje godine’ koju su izvele na 13. Glazbenom festivalu ‘Šokačke pisme’ u Županji krajem siječnja ove godine.


Pjesmu ‘Jesenje godine’ potpisuje cijenjeni autor Mirko Šenkovski Geronimo, dok je aranžman djelo Ivice Plivelića.

Ženski tamburaški sastav ‘Cure Iz CEntra’ ili CICE, čini pet mladih i talentiranih djevojaka koje su istinske zaljubljenice u tamburašku glazbu i tambure općenito. Bend su osnovale Ana Mađer i Marina Novogradec, sad već davne 2008. godine u inat dečkima, tamburašima koji su im se sviđali. Naime, do tada su bile plesačice u KUD-u Koprivnica. Važno je napomenuti da su bile samouke, da prije toga nisu znale ništa svirati te se tako zbog inata i ljubavi stvorila i ljubav prema tamburi i sviranju. Tijekom godina sastav se mijenjao te današnju postavu čine Ana Mađer (bas i glavni vokal), Marina Novogradec (kontra, prateći vokal), Ema Trninić (brač, prateći vokal), Monika Ritoša (bisernica, vokal) i Ana Trninić (brač, prateći vokal). Povezuje ih ljubav prema glazbi i prijateljstvo, a njihove svirke zapamćene su po odličnoj atmosferi i zabavi. ‘Cure iz CEntra’ upravo dovršavaju svoj prvi autorski album koji će biti objavljen tijekom 2018. godine.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close