Turizam

Čudesne stvari koje nitko ne može objasniti

O nekima je otkriven samo dio priče, dok o drugima znanstvenici i brojni stručnjaci još uvijek ne znaju ništa…


Istina, nekad se mislilo kako je grmljavina siguran znak bijesa bogova, a onda se vremenom došlo do spoznaje kako se radi tek o pražnjenju elektriciteta…

Ipak, neke stvari nisu objašnjenje ni dan danas. I pritom ne mislimo na nekakva čudesna ozdravljenja ili slično tome, već na neke “neobično obične” stvari pronađene na našem planetu. O nekima je otkriven samo dio priče, dok o drugima ne znamo ništa. Vrijeme je da vas upoznamo s njima, jer tko zna, možda ćete vi imati nekakvo logično objašnjenje…

Vrata Sunca, Bolivija

Za Stonehenge ste svi čuli, dijelom zato što je i u Engleskoj, koja nam je ipak relativno blizu. Za ova vrata vjerojatno niste nikad, ali eto, niste ni krivi što je Bolivija na drugom kraju svijeta. Ona su nikad objašnjena, a neki tumače kako su dokaz da upravo iz Bolivije potječu prvi stanovnici Zemlje. To ne znamo, ali vjerujemo upućenima koji kažu da sadrže astrološku i astronomsku vrijednost.

L’Anse aux Meadows, Kanada

Ma tko kaže da je Ameriku otkrio Kolumbo? Ostatci ovog mjesta datiraju iz 1000. godine, a tu su živjeli Vikinzi. Smatra se kako ga je osnovao slavni Leif Erikson, a otkriveno je 1960. Osamnaest godina poslije UNESCO ga je uvrstio na popis Svjetske baštine, a i Kanađani se itekako diče njime.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: greattriptitikaka.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close