VijestiScena

Crvena Jabuka objavila novi singl

“Dolly Bell” nova je pjesma legendarne grupe Crvena jabuka s njihovoga aktualnog dvostrukog albuma “2016” objavljenog u nakladi Croatia Recordsa. Nakon što su nas ovo ljeto rasplesali brzim ritmovima u pjesmama “Mala moja Dalmatinko” i “Ode Žera u mornare”, izvedenim na CMC festivalu te na Splitskom festivalu uz klapu Puntamika, najnovijom baladom svoju publiku nagovaraju na romantiku i sanjarenje uz voljenu osobu. Ugođaj pjesme protkan Žerinim sugestivnim, toplim vokalom budi emocije i podsjeća zašto je baš Crvena jabuka najbolji glazbeni odabir za intimne trenutke.


Intrigantni tekst pjesme potpisuje Jovan Peruača, a glazbu Uroš Teofilović koji je zajedno s Markom Đuraševićem Mahonijem zaslužan i za aranžman.

“Dolly Bell” treći je singl s albuma “2016” izdanog u lipnju ove godine koji sadrži čak 25 novih pjesama koje su djelo provjerenih Jabukinih autora – Asmira Spahića, Zlatana Fazlića, Dragomira Herendića, Branimira Mihaljevića, Mirka Šenkovskog Geronima, Nenada Ninčevića, Antonije Šole i drugih. U ovitku albuma, koji je i ovaj put dizajnirao majstor svog posla i stalni Jabukin suradnik, Davor Papić, istaknuto je i 50-ak studijskih glazbenika koji su sudjelovali u snimanju i koji su doprinijeli da novi album zvuči produkcijski najbolje dosad. A tu odličnu produkciju, uz Žeru, potpisuju i Marko Đurašević Mahoni, Dragomir Herendić te Branimir Mihaljević. Mastering albuma djelo je Misjah Van den Heidena (24 mastering).

“Ljudi sami izabiru što će biti hit, publika će pronaći svoju pjesmu. Mi smo na album stavili pjesme iza kojih mi stojimo i meni su sve pjesme jako drage”, rekao je Žera.

Nakon što su 2015. godine proslavili 30 godina postojanja, koncertne aktivnosti Crvene jabuke ne jenjavaju pa poslije brojnih ljetnih nastupa koji bendu nisu ostavili puno vremena za odmor najavljuju dva velika koncerta na kojima će pored starih, dobrih hitova publici predstaviti pjesme s novog albuma. Prvi je 24. rujna u ljubljanskoj dvorani Križanke gdje će im posebni gosti biti neponovljivi Halid Bešlić i popularni “tamburaši u starkama” Mejaši, dok će 25. studenog nastupiti u beogradskom Sava centru.

U razdoblju od tri godine između objavljivanja albuma “Nek’ bude ljubav” i aktualnog “2016”, Croatia Records objavila je peterostruki box set originalnih albuma benda “Original Album Collection”, kompilaciju “100 originalnih pjesama” s najboljim pjesmama benda, kao i dvostruki album “Bivše djevojčice, bivši dječaci – Unplugged live u Lisinskom” sa snimkom koncerta održanog početkom 2014. godine u Lisinskom.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Croatia Records

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close