CRTICE IZ POVIJESTI: Sveti Ivan Pavao II. na hipodromu

LIKACLUB

Procjenjuje se da se na hipodromu okupilo čak oko 1.000.000 ljudi. Papa sv. Ivan Pavao II. održao je propovijed na hrvatskom jeziku.


Papa Ivan Pavao II. na zagrebačkom hipodromu održao je misu prilikom svog prvog posjeta Republici Hrvatskoj 11. rujna 1994. godine. Radilo se o svečanosti golemih razmjera, na koju su pohrlili ljudi iz svih krajeva Hrvatske. Procjenjuje se da je to bila misa s najvećim brojem prisutnih vjernika u cjelokupnoj hrvatskoj povijesti, jer se na hipodromu okupilo oko 1.000.000 ljudi.

Osim spomenutih milijun vjernika, na bogoslužju je bilo i 50 biskupa te 1.500 svećenika. Papa Ivan Pavao II. održao je propovijed na hrvatskom jeziku u kojoj je poručio vjernicima “da imaju hrabrosti oprostiti i prihvatiti bližnjega, osloboditi srce od mržnje i osvete“. Hrvatskom narodu poručio je, da ostane vjeran kršćanskim korijenima.. Republiku Hrvatsku napustio je zrakoplovom u kasnijim satima tog istog dana. Naknadno je još dva puta bio u Republici Hrvatskoj, i to 1998. i 2003. godine.

Pročitajte više na povijest.hr


Foto: zajednistvo

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u