Politika

CROBAROMETAR Tko su najpopularniji političari i stranke u lipnju?

Redovito istraživanje Dnevnika Nove TV Crobarometar pokazuje koliko se promijenila politička scena u lipnju – tko gubi, a tko dobiva potporu birača te kakav je dojam građana o političarima, potezima vladajućih i smjeru u kojem Hrvatska ide, piše 24sata.hr


HDZ i SDP prema rezultatima ovog istraživanja bilježe blagi rast, Most pada, dok je Živi Zid postojan.

HDZ lipanj završava s 34,8 posto i već je treći mjesec u blagom rastu. Istina, sve je to unutar statističke pogreške baš kao i rast SDP-a koji lipanj završava na potpori od 22,2 posto. Most je „izletio“ iz Vlade, a lipanj završava potporom od 7,4 posto. Mjesec prije imali su potporu od 9,2 posto. Živi zid je postojan i može računati na potporu od 7,3 posto.

Nakon njih, sljedeća je stranka Milana Bandića 365 s potporom od 3,6 posto, slijedi ih HSS koji se oporavio i sada uživa potporu od 3,3 posto, IDS može računati na 2,6 posto, a HNS pak ima potporu od 2,4 posto. HSU lipanj završava na potpori od 2,4 posto, a stranka Pametno na 2 posto. Ostale stranke ili neke druge, imaju trenutačno 5,3 posto među biračima, a neodlučnih birača je 6,5 posto.

Oko pitanja hoće li Vlada HDZ-a i HNS-a odraditi mandat do kraja, građani su podijeljeni. Da će se Vlada raspasti misli 43 posto građana, da će odraditi još 3 i pol godine misli njih 42 posto, a ne zna njih 15 posto.

Vladine politike ne odobrava 54 posto ispitanika, odobrava ih 34 posto, a ne zna njih 12 posto. No i tu je vidljiv blagi pad pesimizma u Vladine politike i porast optimizma. Mjesec prije Vladine politike nije podržavalo 63 posto ispitanika, a uz Banske dvore bilo ih je samo 27 posto.

Više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close