Sport

Croatian Drift Challenge prepun iznenađenja

Manje od mjesec dana dijeli nas od prve runde Croatian Drift Challengea, čiji će domaćin biti zagrebački Oryx Centar na Mičevcu.


Ove sezone tu su novi vozači, nova vozila, ali i dodaci pravilima!

Fantastična vijest je da od ove sezone svako natjecanje unutar Croatian Drift Challenge-a traje dva dana, a ista su također obogaćena nekim novim pravilima, poput obaveznih led svjetala na automobilima radi bolje mogućnosti sudaca da primijete pogreške vozača te time realnije ocjene vožnje driftera, a i fondom novčanih nagrada za vozače koja će zasigurno potaknuti sve sudionike na žešće i još atraktivnije vožnje.

7. sezona Croatian Drift Challenge će zasigurno ove sezone zasjeniti sve prethodne, te Vas pozivamo da sudjelujete na toj jedinstvenoj manifestaciji punoj oktana.

Za sve posjetitelje tu su već  poznate TAXI drift vožnje, no ovog puta organizatori obaviještavaju da će broj vožnji biti ograničen stoga požurite i okusite čar drifta. Standardno će biti organiziran RC drift (auti na daljinsko upravljanje), uz uvijek atraktivne hostese, nagradne igre i prateći program.

Uz domaće vozače, kao i goste iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije očekujemo i neka nova lica, a i nova drift vozila za koja su najave da će prelaziti i 600-700 konjskih snaga što zaista ne smijete propustiti.

Podsjetimo, drift je tehnika vožnje automobila u kojoj vozač namjerno zanosi vozilo kako bi mogao bočno kliziti ali pritom zadržava maksimalnu kontrolu. Pred vozača stavlja izazov da na atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg kraja prelazi zadanu stazu. Prilika je, ujedno, da najbolji drifteri pokažu kako vješto nadovezati jedan za drugim zavojem i oduzeti dah gledateljima. Izbor auta iznimno je važan, no uspjeh prije svega ovisi o vozačevu umijeću, što znači da se osim profesionalaca ovim sportom mogu baviti i entuzijasti – amateri.

Drift staza na Mičevcu vrata otvara 09. i 10. svibnja od 9 sati.


 

Tekst: Index

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close