VijestiTurizam

Croatia Airlines uvodi letove prema Splitu i Dubrovniku

OBVEZNO KORIŠTENJE MASKI

Uvođenjem letova Zagreb – Split i Zagreb – Dubrovnik nacionalni avioprijevoznik počinje s djelomičnom obnovom zračnog prometa unutar Hrvatske, javlja hrturizam.hr.


Od 11. svibnja o.g. Croatia Airlines ( CA ) počinje s djelomičnom obnovom letova unutar Hrvatske i to uvođenjem dva dnevna leta (jutarnji i večernji) na linijama Zagreb – Split – Zagreb i Zagreb – Dubrovnik – Zagreb.

Trenutno jedini međunarodni letovi obavljaju se na liniji Zagreb – Frankfurt – Zagreb, i to jedanput na dan.

Od početka epidemiološke krize nisu zabilježeni slučajevi zaraze na letovima Croatia Airlinesa, ističu iz kompanije te dodaju kako će se i dalje prilagođavati aktualnoj situaciji te službenim odlukama i uputama javnozdravstvenih i regulatornih tijela.

Jedna od tih mjera je i obvezno korištenje maski ili pokrivala za lice na letovima Croatia Airlinesa

Od 4. svibnja ove godine na svim letovima Croatia Airlinesa, nacionalnog avioprijevoznika i člana udruge Star Alliance, obvezno je korištenje zaštitnih maski ili pokrivala za lice.

Sljedeći odluke i upute javnozdravstvenih i civilnih zrakoplovnih vlasti, ovu zaštitnu mjeru kompanija je preventivno donijela kako bi se smanjio potencijalni rizik prenošenja koronavirusa tijekom leta. U skladu s novom mjerom, putnici na let trebaju doći sa zaštitnim maskama ili pokrivalima za lice te ih koristiti tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. Prihvatljiva pokrivala za lice podrazumijevaju dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila.

Iz CA naglašavaju kako su njihovi zrakoplovi opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz konstantan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Više informacija za putnike vezano uz COVID-19 saznajte OVDJE


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close