Sport

Cro Cop uoči borbe poručuje: “Ovo će biti teška borba, no ja sam opušten”

“Bacam high kick lijevom nogom isto kao i prije. Ima istu brzinu i snagu kao uvijek. Jednom vas pogodim i gotovi ste. Samo jedan udarac je dovoljan.”


Pod naslovom “Hrvatski povratak – Mirko Cro Cop”, UFC je izbacio sjajan video intervju koji su snimali prije nekoliko dana dok se još hrvatski borac u svojoj dvorani u Gajnicama spremao za meč protiv Gabriela Gonzage. U nekoliko minuta Mirkovih izjava se može iščitati velika smirenost, opuštenost i odlučnost da osveti najteži poraz u svojoj karijeri.

Cro Cop je uvjeren u svoju nadmoć ovaj put, a na prvi meč se nije niti osvrtao. Kaže kako je ovo neko drugo vrijeme pa će i ishod biti drugačiji: “Ovaj put ću ga pobijediti, ja ću biti pobjednik!” Obećala je hrvatska ikona.

Zašto se vratio u 41. godini u elitnu promociju?

“Ja sam borac, u sebi i dalje imam srce borca. Osjećam se dobro i sretan sam jer sam ponovno u UFC-u. Tijelo mi je u sjajnoj formi i mogu napraviti stvari koje 99.9 posto ljudi sa 25 godina mogu samo sanjati” – rekao je Mirko, prenosi Fightsite.

Najjače oružje mu je i dalje legendarni “lijevi high kick”…

“Bacam taj udarac nogom isto kao i prije. Ima istu brzinu i snagu kao uvijek. Jednom vas pogodim i gotovi ste. Samo jedan udarac je dovoljan.”

Mirko je uvijek bio vrlo studiozan kada su u pitanju treninzi. S godinama je postao još pažljiviji i zato ga i ozljede obilaze te mu je tijelo u sjajnoj formi.

“Mjerimo sve parametre treninga. Treba mnogo entuzijazma i energije za to… teškog rada, znoja i krvi. Treniram kao lud i nevjerojatno sam motiviran. U trenažnom procesu sve ide za sada dobro. Doveo sam prvoklasne sparing partnere. Stipe Miočić mi pomaže, on je jedan od najboljih UFC teškaša.”

Što se promijenilo u odnosu na 2007. i onaj težak poraz?

“Osnovna razlika u odnosu na prvu borbu protiv Gonzage je ta što ja sada želim pobjedu. Ovo je definitivno jedna od najbitnijih borbi u mojoj karijeri. Nakon što smo se borili, proučio sam sve njegove borbe. Želim ga pobijediti, a ovo će biti samo sportski meč. Vjerujem da sam bolji borac, ali to moram i dokazati.”

Pritisak? Cro Cop kaže da ga nema!

“Nisam nimalo pod pritiskom, niti malo. Zašto bih bio? On mora biti pod pritiskom. Pritisak je sada na njemu.”

Taktika?

“Znam što će pokušati napraviti. Desni direkt, udarat će nogama…Pokušat će me srušiti, ako može. Znam točno što želi. A ja u ovoj fazi karijere znam kako udariti nogom, kako udariti rukom. Znam sve o strategiji. Ključ svega je snaga i izdržljivost. Ako ostanem bez snage u trećoj rundi, gotov sam. Ako se on umori, on je gotov. Moram biti maksimalno spreman.”

Za kraj je poručio:

“Ovo će biti teška borba, no ja sam opušten. Ne zato što ga podcjenjujem, nego zato što je ovo ono što sam želio. I ovo sam dobio. Posvetio sam život borbi, ovo je moj život. Spreman sam i dat ću sve o sebi. Ovo je bila moja odluka. Ovaj put ću ga pobijediti, ovaj put ću ga pobijediti!”


 

Tekst: Večernji list
Foto: Facebook

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close