Sport

Cro Cop je osvojio Rizinov Grand Prix!

Trebale su mu svega dvije minute. Mirko Filipović osvojio je Rizinov Grand Prix turnir u Super Saitama Areni u Japanu! U finalnoj borbi Cro Cop je svladao iranskog hrvača Amira Aliakbarija tehničkim nokautom nakon briljantnog lijevog krošea!


 

Emocije su bile jače od legende hrvatskog sporta. Pustio je suzu – i zaslužio. U 43. godini obračunati se s majstorima kao što su King Mo, Baruto i Aliakbari doista je podvig vrijedan divljenja za koji će inkasirati 300.000 dolara, pojas, trofej, zlatnu medalju, vrijedan ručni sat optočen dijamantima i krstarenje.

Iranac je imao taktiku tražiti što više kontakta, na način kakav je izmorio Rusa Valentina Moldavskog i došao do pobjede sudačkom odlukom u polufinalu. Ali Mirko je na svaki nalet pravovremeno reagirao i izbjegao klinč. Aliakbari nije mogao doći sebi kad ga je Mirko pogodio ljevicom. Namirisao je Cro Cop krv i brzo završio borbu.

Pokazao je Mirko da je Stara godina njegov dan za borbu. Prvi se put borio dvaput na taj dan i oba puta je slavio. U devet borbi tako je pretrpio tek jedan poraz protiv Marka Hunta 2005. godine.

Kazuyuki Fujita, Kazushi Sakuraba, Heath Herring, Ron Waterman, Kevin Randleman, Josh Barnett, Mark Coleman i Ikuhisa Minowa najveća su imena slobodne borbe koje je Mirko pobjeđivao, a da bazu imaju u hrvanju. Njima se sad pridružio i nesretni Iranac.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close