Sport

Spektakl u Saitami: CRO COP pobijedio King Moa!

Mirko Filipović danas je u Saitama Areni u Japanu pred tisućama oduševljenih navijača pobijedio Amerikanca Muhammeda “King Mo” Lawala!


Da podsjetimo, suparnik Cro Copu trebao je biti Wanderlei Silva, no samo tri tjedna prije borbe Silva je otkazao, a Rizin pred Cro Copa stavio Lawala, prošlogodišnjeg pobjednika ovog turnira.

“King Mo” Lawal (35) jedan je od najtežih protivnika koje je Mirko Filipović mogao dobiti. Ovaj vrhunski borac nastupa kao poluteškaš i teškaš, u 26 MMA borbi imao je 20 pobjeda, 13 nokautom, pet puta je izgubio, a u zadnjih 9 mečeva izgubio je tek jedan.

Iako je Mirko u ring ušao sa 9 kilograma više od protivnika, kladionice diljem svijeta veliku prednost davale su Amerikancu. Cro Copa to nije previše brinulo. Mirko je u Japan doputovao na Badnjak, odakle se u svom stilu javio iz hotelske sobe: “Spreman sam i nadam se da ću se smijati prognozama kladionica. Samo da se oni nama ne bi smijali. Ali to je takav posao”.

Program u Saitama Areni započeo je u 7 sati ujutro po hrvatskom vremenu, a Mirkova borba je bila posljednja na rasporedu. Bio je to žestoki okršaj od prve sekunde.

Na početku prve runde brz i eksplozivan King Mo Mirka je srušio na parter. Tek pred kraj runde Mirko je uspio odličnih 30 sekundi, ali prva runda je završila u korist Kinga Moa. U drugoj rundi Mirko je iskoristio neopreznost protivnika i odličnim aperkatom nakon samo šest i pol minuta borbe odnio pobjedu!

Mirko će nastupiti na Staru Godinu u polufinalu, a istog dana je i finale Grand Prixa.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close