Sport

Ponos Gospića: Na Crikveničkom maratonu sudjelovat će 5 članova Atletskog kluba Velebit

Trčanje, poseban adrenalin, osjećaj nenadmašivog zadovoljstva kad se uđe u cilj – slažu se svi koji su zaraženi virusom trčanja i osjećajem koji ih tjera da uvijek i još malo pomaknu granice s mjesta na kojemu su bili dan ranije.


Plitvički maraton – neizostavna destinacija svakog trkača, što zbog raznolikosti trkačke staze, što zbog krajolika koji hrani oči i dušu svakog trkača. Osim toga, Plitvički maraton poveznica je među pet izdržljivih Ličana, naših sugrađana, članova malog , ali vrijednog Atletskog kluba Velebit 2001. – jer upravo je Plitvički maraton ili polumaraton bio njihov prvi ozbiljniji izazov otkad su počeli trčati.

Mariji Pađen, Mili Županu, Mili Vukeliću, Josipu Milinkoviću i Josi Hećimoviću – trčanje je zajednički nazivnik i velika ljubav u životu.

Marija je najmlađa članica kluba i jedina žena. Trčati je, priča nam, počela kao i većina, iz vrlo jednostavnog razloga. „Radilo se o gubitku kilograma. S prijateljicama sam počela na stadionu. Ubrzo sam uvidjela da sam izdržljiva i da mi taj ritam i fizička aktivnost odgovaraju i nastavila sam. U onom prijelomnom trenutku kada su prijateljice odustale, ja sam jednostavno nastavila dalje i vrlo brzo sam se skroz navukla“ – kaže Marija i dodaje kako joj je trčanje u potpunosti promijenilo život. „Sve nezdrave navike, poput pušenja, otpale su i sada sam puno sretnija, a osjećam se zdravija i to me tjera dalje.“

U zdravu tijelu zdrav duh trčanjem i biciklizmom održava i Mile Vukelić, također maratonac koji je trčati počeo u kasnim 50-im godinama. Kao djelatnoj vojnoj osobi „lampica se upalila“ kada je jedva ispunio normu na vojnoj provjeri od 1300 m. Tada je imao preko 100 kg. Nakon samo godinu dana istrčao je Plitvički maraton. “Svaki drugi dan trčim, čim preskočim trening već me „tabani svrbe“– smije se Vukelić . Onda, kada trčanjem „počeše tabane“ sjedne na bicikl i prođe gotovo svaki pedalj naše domovine, od Vukovara do Dubrovnika.

Pročitajte više na lika-express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close