Turizam

ČORKOVA UVALA – netaknuta prašuma u srcu Plitvičkih jezera

Jedna od posljednjih očuvanih netaknutih prašuma u Europi je Čorkova uvala, nazvana po dugo zaboravljenom selu čiji se ostatci i danas mogu vidjeti na njenom rubu, piše The Plitvice Times


Čorkova uvala dio je Nacionalnog parka Plitvička Jezera gdje ima poseban status. Danas su najčešći posjetitelji uvale istraživači i promatrači prirode. Budući da je Čorkova uvala prašuma, sve što se u njoj događa je onako kako  je priroda namjeravala, bez vanjskog utjecaja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

VISIT ONE OF THE LAST EUROPEAN #JUNGLES Take a walk through a jungle where the trees are 50 m high and 500 years old. In the north-western corner of Plitvice National Park lies an untouched beech and fir forest called Čorkova Uvala. All the life in the #jungle goes on without any human interference making it the perfect spot to experience such a unique ecosystem. #CroatiaFullOfLife #Croatia #TLPicks #PlitviceLakes #UNESCO #CorkovaUvala #Ignature #Nature #Natureza #Natgeotravel #nationalgeographic #photoblogger #PhotoOfTheDay Photo by @aleksandargospic #EpicWeek in Croatia 🇭🇷 101 things to do in Croatia Choose 7 out of 101 things to do in Croatia and #win a trip of a lifetime!

Objavu dijeli Croatia Full Of life (@croatiafulloflife)

Poučne staze približavaju ovaj šumski ekosustav posjetiteljima. Staze vode kroz veliki prašumski kompleks i planinske livade s predivnim pogledima. Informativne ploče duž staza pružaju posjetiteljima informacije o prašumskim ekosustavima i drugim prirodnim i kulturnim obilježjima tog područja.

Netaknuta prašuma Čorkova uvala jedna je od najljepših u Europi. O bogatstvu flore svjedoči 1.267 poznatih biljnih vrsta od kojih je 75 endemičnih i čak 55 različitih vrsta orhideja. Za vrijeme prethodnih istraživanja u parku je pronađena 321 vrsta leptira, 161 vrsta ptica i 21 vrsta šišmiša, što samo ukazuje na bogatstvo divljih životinja. Od velikih grabežljivaca najatraktivniji stanovnik Plitvica je smeđi medvjed.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: The Plitvice Times

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close