ObrazovanjeVijestiKarijeraGrad Zagreb

Consulting Day konferencija održana u Hotelu Esplanade

FINANCIJSKI KLUB

Studentska udruga Financijski klub okupila financijske stručnjake iz najpoznatijih Consulting kompanija


U petak, 20.11. u 10h u Hotelu Esplanade sedmu godinu zaredom održana je konferencija Consulting Day u organizaciji Financijskog Kluba. Zbog poštivanja epidemioloških mjera broj sudionika konferencije bio je ograničen, no zato su mnogobrojni gledatelji imali priliku online pratiti čitav program putem live prijenosa.

Financijski klub je studentska udruga koja djeluje na području financija te okuplja najbolje zagrebačke studente s ciljem edukacije i profesionalnog napretka, kako članova tako i zajednice.

Osnovana 2005. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Udruga od samog početka niže uspjehe brojnim projektima, radionicama i konferencijama, kao što je i ovogodišnji Consulting Day.
Članovi Kluba promiču financijsku teoriju i praksu te doprinose stvaranju interesa prema financijama,  a Klub je za svoj rad primio mnogobrojne Dekanove i Rektorove nagrade.

Consulting kao grana poslovanja obuhvaća savjetodavne usluge poduzetnicima i poduzećima s ciljem optimizacije njihovog poslovanja i/ili financija.

Cilj ovogodišnje konferencije je predstavljanje važnosti consulting industrije te prikazivanje smjerova razvoja iste uz umrežavanje sadašnjih, ali i budućih consulting stručnjaka. Tema ovogodišnjeg izdanja bio je Crisis Response o kojem su na dva panela gosti konferencije raspravljali o tematikama kriznog savjetovanja i operativnog restrukturiranja.

Na konferenciji su sudjelovali ugledni financijski stručnjaci iz šest poznatih consulting kompanija: Ognjen Milas iz KPMG Croatia, Andrej Grubišić iz Grubišić & Partneri, Tomislav Čorak iz Boston Consulting Group, Anđelko Katalenić iz EY Parthenona, Andrijana Parić iz Apsolona te Mislav Slade-Šilović iz PwC Croatia.

Osim prethodnih kriza poput 2008. odnosno 2010. godine, pa tako i Agrokor krize, dotaklo se i današnje krize uzorkovane COVID-19 pandemijom u sklopu koje su sudionici imali priliku za čuti koje su trenutno aktualne usluge koje konzultanti nude, jesu li poslovanja i transakcije pale odnosno se povećale, čuti o konkretnim primjerima uspješnih restrukturiranja iz prakse, odnosa prema zaposlenicima prilikom operativnih promjena te izazova s kojima se suočavaju uslijed značajnih promjena poslovne strategije.

Kako pristupiti menadžmentu kompanije, kako promijeniti navike zaposlenika, upoznati ih s novim tehnologijama, što sve predstavlja proces digitalne transformacije te što se događa u situaciji kada menadžment ne prihvaća savjete konzultanata i još mnoge druge teme, bile su obuhvaćene konferencijom.

Također, s obzirom na to da se nalazimo u izazovnim vremenima za sve grane poslovanja, konzultanti su predstavili svoje vizije za budućnost consultinga, hoće li biti putovanja kada pandemija prođe, hoće li se sastanci i dalje održavati online i još mnogo toga.

U pauzama između panel rasprava, sudionici su putem digitalne platformi dobili priliku saznati sve o mogućnostima studentske prakse i zaposlenja u vodećim consulting kompanijama te postaviti dodatna pitanja.

Na kraju konferencije, pod mentorstvom BCG mladih konzultanata održana je i case study radionica na kojoj su sudionici tragali za najboljim načinom ostvarivanja kratkoročne likvidnosti uslijed početka ekonomske krize 2008. godine na primjeru automobilske industrije. Na ovaj način sudionici su mogli upoznati situacije u kojima će se svakodnevno nalaziti u svijetu consultinga, gdje se uz kreativna rješenja trebaju kratkoročno i dugoročno riješiti pitanja strateške, operativne i financijske strukture kompanija.

Predsjednik Financijskog Kluba Luka Tomašić naglasio je kako mu je iznimno drago što Klub već sedmu godinu zaredom, a osobito u ovim izazovnim vremenima uspijeva okupiti sve relevantne financijske stručnjake vezane uz consulting industriju te je najavio kako je cijeli Klub već u pripremama iduće konferencije koja će se održati dogodine sa jednako zanimljivim panelistima, nadamo se u potpunosti uživo.

Za sve zainteresirane koji nisu bili u mogućnosti pratiti konferenciju uživo biti će dostupna snimka cijelog događanja na društvenim mrežama.

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close