Vijesti

CNN odabrao 10 najboljih jela u svijetu

Hrana je sigurno jedno od najvećih poticaja za odlazak na neko putovanje, istraživanje egzotičnih i dalekih krajeva. A koja je hrana najukusnija, piše Pun kufer


Hrana je sigurno jedno od najvećih poticaja za odlazak na neko putovanje, istraživanje egzotičnih i dalekih krajeva. A koja je hrana najukusnija? Pogledajte kako je ugledni CNN rangirao, prema njihovom mišljenju, najbolju hranu koju je čovječanstvo kreiralo… Mi bismo još u prvih 10 još ugurali brujet, peku, kotliće i još neku finu lokalnu stvar…

1. Massaman curry, Tajland

FOTO: Unsplash

Kralj curryja Massaman curry poslužuje se na Tajlandu i ima sve što jedan curry treba imati: dobro začinjen, sladak, s notom kokosa. A ova hrana na Tajlandu se prodaje na svakom uglu.

2. Napoletana pizza, Italija

Najbolja pizza i dalje je ona iz Napulja, zahvaljujući visokokvalitetnim sastojcima koji idu u nju. Morska sol, kvalitetno pšenično brašno, isključivo svježe rajčice, maslinovo ulje, bosiljak, ručno umiješeno tijesto i krušna peć potrebni su za njeno spravljanje.

3. Čokolada, Meksiko

Ima je u svakoj trgovini, no ona originalna, iz Meksika, ipak je nešto drugo. Maje su je pili, kasnije se proširila svijetom i od tekućeg postala kruti proizvod u kojem uživaju svi. A meksičku čokoladu možete kupiti i kod nas.

4. Sushi, Japan

FOTO: Unsplash

Tradicionalno japansko jelo koje se do 17. stoljeća pripremalo potpuno drugačije nego danas. Tisućama godina to je bila fermentirana riba s rižom koja se konzervirala solju, a između 17. i 19. stoljeća počeo se razvijati njegov današnji oblik. U Japanu to je jednostavno jelo od riže začinjene octom i jednog povrća ili ribe, a danas se poslužuje kao fast food.

5. Pekinška patka

Polako pečena u pećnici, hrskava i prelivena glazurom maltoznog sirupa, a poslužuje se s palačinkama, lukom i umakom hoisin, od soje, češnjaka i čilija ili u slatkom umaku od graha.

6. Hamburger, Njemačka

FOTO: Unsplash

Treba li što reći o ovom sendviču u okruglom pecivu čiji je glavni sastojak meso? Vrstu mesa možete prilagoditi svom ukusu, kao i dodatke od povrća i umaka.

 

Pročitajte više na Pun kufer

 

Izvor: Pun kufer | Foto: unsplash

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close