VijestiScena

CMC Festival oduševio i ove godine!

Najbolji festival u regiji, CMC festival 2016 i ove je godine, unatoč lošim vremenskim prognozama i neveri koja je prijetila, napunio vodičku rivu. Na osmom festivalu, svoje je najnovije hitove predstavilo čak 30 najpopularnijih izvođača i grupa. Osim brojnih posjetitelja na rivi, revijalni dio festivala pratili su uživo i gledatelji CMC televizije.

Dva festivalska dana obilježila je glazba i to najbolja glazba koja se posljednjih mjeseci mogla čuti u radijskom i TV eteru.

Prvi festivalski dan, petak, 10. lipnja započeo je radno već od samog jutra. Željko Bebek je razveselio mališane dječjeg vrtića “Tamaris” poklonivši im komplete najpoznatijih dječjih priča obuhvaćene u ediciji “Bakine priče” nakon čega je kao sugovornik prisustvovao Panelu “Domaća (zabavna) glazba u medijskom prostoru” u organizaciji Hrvatske diskografske udruge. Uz Bebeka govorili su Branko Komljenović, Tomislav Mrduljaš, Zlatko Turkalj, Robert Veseljak i Aleksandar Gajović.

Na tradicionalnom izletu brodom, brojnim predstavnicima medija i kolegama svoj novi studijski album “Terapija” predstavila je uvijek dobro raspoložena Neda Ukraden.

Večer je bila rezervirana za koncerte na Velikom stageu, Makina stageu i na Trgu dr. Franje Tuđmana (ispo’ kampanela) gdje nas je u ovogodišnji festivalski šušur uvela Klapa Munita, a njihov nastup bila je odlična prilika za predstavljanje upravo objavljenog studijskog albuma “Za šaku munite” u nakladi Croatia Recordsa.

Na velikom stageu atmosferu su prvo zagrijali Mejaši koji su izveli svoje najveće hitove. Koncert popularnih tamburaša u starkama započeo je u 21:30 sati, a posjetitelji su se zabavili uz njihove najveće hitove kao što su “Pet-šest piva”, “Zorica”, “Bolji nego ikad”, “Zavela me Ana”,” Pijanka” i mnoge druge. Nakon Mejaša na prepunoj vodičkoj rivi pojavio se kralj zabave, Dražen Zečić sa svojim Banana bendom. Bio je to prvi Zečićev solistički koncert na CMC festivalu na kojem je gotovo svake godine, a publika je uživala u njegovim brojnim hitovima koji su obilježili njegovu preko 20 godina dugu karijeru. Nakon koncerta na glavnom stageu, kod Makine je održan i tradicionalni koncert “Klapa vs Tambura”, a na pozornici su nastupili Klapa Munita, Posegana, Berny, Klapa Niko i Kumovi koji su svojim nastupima rasplesali publiku do ranih jutarnjih sati.

Drugi festivalski dan, u subotu, 11. lipnja točno u podne u Blue Maru (plaža Hotela Olympia) održana je službena press konferencija CMC festivala na kojoj su predstavljeni svi festivalski sadržaji uz najavu revijalnog dijela festivala. Predstavljen je i dvostruki album “CMC festival Vodice 2016.” koji je Croatia Records objavila prije mjesec dana. Na dvostrukoj kompilaciji nalazi se ukupno 31 hit najpoznatijih izvođača i grupa, a po broju prodanih primjeraka već se sad da zaključiti da će i ove godine upravo ono biti najprodavanije izdanje. Croatia Records predstavila je još nekoliko svojih važnih izdanja – “The Ultimate Collection – Greatest Hits”, Oliverov “Original Album Collection vol. 1 & vol. 2”, Gibonnijev “Original Album Collection”, album “Vrući ljetni hitovi”, a priliku za predstavljanje novog studijskog albuma “Samo ljubav” dobio je i Igor Delač koji je nastupio u pratnji AurA banda na Makina stageu. Večer je na CMC festivalu započela koncertom poznatog kantautora Ibrice Jusića na Makina stageu na kojem je otpjevao hitove iz svoje dugogodišnje karijere i pjesme s njegovog Porinom nagrađenog albuma “Harlekino”.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: CMC

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close