EkoIzdvojeno

Članovi HGSS Stanice Gospić započeli s realizacijom projekta čišćenja Bogdanice i Novčice

HGSS ZA ČISTE RIJEKE

Ovog su utorka i srijede članovi HGSS Stanice Gospić započeli s realizacijom projekta „HGSS za čiste rijeke“  u sklopu kojeg je predviđeno čišćenje rijeka Bogdanice i Novčice.


Ovaj projekt HGSS Stanice Gospić prošle je godine podržala i INA kroz svoj dugogodišnji program Zeleni pojas, u sklopu kojeg se provodi natječaj za sufinanciranje lokalnih ekoloških projekata.

Čišćenje rijeka Bogdanice i Novčice od sitnog i krupnog otpada planirano je u užem krugu grada Gospića. Taj će se otpad zbrinuti na odgovarajući način uz pomoć gradskog poduzeća Komunalac Gospić. Zbog trenutačne epidemiološke situacije, ostala zainteresirana javnost nije bila uključena u ovu akciju.

“Prikupljeni otpad u ovotjednoj akciji je skupljan na lokaciji Ribarskog doma te je uz pomoć Komunalca Gospić zbrinut, na čemu smo im zahvalni. Ukupno je skupljen jedan kontejner otpada u kojem se našlo različitog sitnog otpada, automobilskih guma, jedna perilica rublja te čak i jedan automobili poznate marke Fićo, koji se čudnovatim putevima našao u Novčici. Unatoč slaboj vidljivosti, automobil su izronili stanični ronioci Cindrić i Hećimović uz korištenje čamca  te uz podršku ostatka ekipe HGSS-a s obale”, priopćio je gospićki HGSS.

Ova akcija još jednom je poruka svima nama kako trebamo čuvati svoje rijeke i ne koristiti ih kao „kantu za smeće“. Hvala svim članovima na nesebičnoj akciji čišćenja. Posebna zahvala Ini na prepoznavanju HGSS Stanice Gospić kako pouzdanog partnera i na omogućavanju ove akcije čišćenja kroz INA Zeleni pojas.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HGSS stanica Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close