Kućni ljubimciGrad Zagreb

Članovi gospićke udruge AnimalLika na prijemu kod predsjednice Grabar-Kitarović

U subotu 27. listopada 2018., u Uredu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović na Pantovčaku, održan je Dan otvorenih vrata na temu „Udomi, ne kupuj!”, posvećen životinjama u skloništu.


Na prijemu su sudjelovali predstavnici udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske, pa tako i članovi Udruge za zaštitu životinja AnimalLika Gospić koji su u razgovoru s predsjednicom predstavili rad svoje udruge i izložili probleme na području  Ličko–senjske  županije.

Ukazali smo na činjenicu da županija nema sklonište i da je udruga u tako teškim uvjetima rada od početka godine zbrinula preko 50 štenaca, 40 odraslih pasa te desetke mačaka. Razgovarali smo i o problemima kontrole mikročipiranja te propisivanja trajne sterilizacije kao jedinih mogućnosti za smanjivanje populacije napuštenih životinja, rekao je predsjednik udruge AnimalLika Milan Stilinović.

Predsjednica je istaknula kako na temelju primjera udruga za zaštitu životinja  želi poslati poruku da je udomljavanje poželjnije i društveno odgovornije od kupnje životinja jer se tako spašava na stotine ljubimaca koji su u skloništima i na ulicama.

Rješenje je naizgled jednostavno: dobra suradnja između udruga za zaštitu životinja i lokalnih vlasti koje osnivaju skloništa, obavljaju kontrole mikročipiranja, propisuju trajnu sterilizaciju i provode edukacije u školama, rekla je predsjednica Grabar Kitarović.

Istaknula je potrebu provođenja sterilizacije kao kontrolu populacije pasa i mačaka u cijeloj Hrvatskoj, što je već učinilo više od 100 lokalnih zajednica.

AnimalLika poziva županijsku i lokalne vlasti da se zajedničkim naporima ubrza gradnja skloništa, da se provede do kraja kontrola mikročipiranja, propiše trajna sterilizacija i da se počne s kažnjavanjem neodgovornih pojedinaca zbog kojih je Lika puna napuštenih pasa i mačaka.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: AnimalLika

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close