Grad ZagrebZdravlje

Cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu 6. i 7. travnja, građanima e-mailom stižu termini

Građanima Zagreba koji su se prijavili za cijepljenje protiv covida-19 počeli su e-mailom dolaziti termini za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu gdje u utorak i srijedu počinje cijepljenje.


Za 6. travnja predviđeno je cijepljenje 300 građana, a 7. travnja njih 1500.

Putem središnjeg registra cijepise.zdravlje.hr za raniji, testni termin 6. travnja pozvano je 300 prijavljenih građana, a za 7. travnja 1500 građana s daljnjim povećanjem kapaciteta na masovnom punktu, stoji u zajedničkom priopćenju Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, koji organizira cijepljenje.

Riječ je, kažu, o početku masovnog cijepljenja građana starije životne dobi i građana s kroničnim bolestima koje uvećavaju rizik za teže oblike bolesti covid-19.

“Svi građani koji su se do sada prijavili za cijepljenje protiv covid-19 na središnji registar cijepise.zdravlje.hr telefonskim putem pozivnog centra ili preko liječnika obiteljske medicine, bit će obaviješteni o predviđenom vremenu cijepljenja, sukladno epidemiološkim kriterijima, te raspoloživom cjepivu jednog od triju proizvođača koji su registrirani u Europskoj uniji”, izvijestili su.

Napomenuli su i da oni koji su dobili termin cijepljenja, a iz objektivnih ili nekih drugih razloga ne mogu doći na cijepljenje ili to ne žele, o tome mogu obavijestiti pozivni centar 0800 0011 i tako omogućiti cijepljenje raspoloživim cjepivom drugim osobama s liste prijavljenih.

Također, ako su se oni koji su dobili obavijest o terminu cijepljenja, u međuvremenu, cijepili prvom ili s obje doze cjepiva, a iz nekih razloga ta informacija nije pravodobno zavedena od strane zdravstvenih radnika u središnjem Registru cijepljenih, mole se da zanemare dobivenu informaciju o terminu.

Uz obavijesti koje će građani dobiti putem poruka na svojim adresama elektronske pošte, sve važne informacije vezane uz provođenje masovnog cijepljenja građana Zagreba bit će dostupne i u sredstvima javnog priopćavanja, stoji u priopćenju.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close