Zdravlje

Cijene na našim tržnicama nekontrolirano rastu, zašto?

Ekstremno niske temperature u Hrvatskoj ove su zime na hrvatskim tržnicama drastično utjecale na poskupljenje domaćeg voća i povrća. Najviše je poletjela cijena zelene salate za čije se dvije glavice na zagrebačkom Dolcu posljednjih dana tražilo isto koliko i za kilogram teletine, odnosno 35 kuna. Kupci su šokirani i cijenama blitve, poriluka. Ima li razloga tolikom divljanju cijena?


“Sve je odraz vremena i ekstremno niskih temperatura. Više od 90 posto proizvodnje salate je stradalo, a ova što se grije u zatvorenim prostorima toliko je skupa kako bi se održala na životu jer dok je vani minus 15, ona se ispod tanke folije treba ugrijati barem na pet u plusu. Znate li koliko to košta? Ako netko želi jesti zelenu salatu umjesto kiselog povrća koje ima, onda neka to i plati”, objašnjava za tportal Stjepan Horvat, predsjednik Zajednice povrćara grada Zagreba.

Dok su kupci šokirani cijenama, povrtlari sve tumače formulom ponude i potražnje. Kada nečega na tržištu nema, cijena raste.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close