Ličko-senjska županijaVijesti

Cijena za javnu rasvjetu u Općini Brinje narasla za 250%, gase se svjetla

RADI UŠTEDE

Nakon pisanja Lika Cluba  o podizanja cijene za javnu rasvjetu Općina Brinje se oglasila sa informacijom o gašenju   rasvjete


Na Facebook stranici Općine Brinje, objavljena je obavijest o gašenju javne rasvjete jer je cijena porasla za čak 250%. U Brinju će zbog uštede biti ugašena javna rasvjeta između ponoći i 5 sati ujutro.  Cijeni električne energije nisu pomogle niti štedne žarulje koje su postavljene uz pomoć Fondova EU.
U cilju što bolje informiranosti stanovništva, slobodni smo vas obavijestiti slijedeće:
Na sjednici Općinskog vijeća, održanoj 30. ožujka 2022. godine, jednoglasnom odlukom nazočnih vijećnika, donesena je odluka o gašenju javne rasvjete na cijelom području Općine Brinje između 0:00 i 05:00 sati.
Odluka je donesena zbog velikog povećanja troškova, od gotovo 250% unatoč tome što su na velikom dijelu javne rasvjete u Brinju postavljene štedljive žarulje, što je urađeno uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i europskih fondova. Moramo spomenuti kako se trenutno priprema nabava još učinkovitije i štedljivije LED rasvjete.
Praksa restrikcije javne rasvjete u Hrvatskoj, pa i svijetu, nije novost i provodili su je ili provode mnoge općine i gradovi.
Nadamo se razumijevanju naših sugrađana. – piše stranica Općine Brinje.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov, Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close