Ličko-senjska županijaVijesti

Cijena za javnu rasvjetu u Općini Brinje narasla za 250%, gase se svjetla

RADI UŠTEDE

Nakon pisanja Lika Cluba  o podizanja cijene za javnu rasvjetu Općina Brinje se oglasila sa informacijom o gašenju   rasvjete


Na Facebook stranici Općine Brinje, objavljena je obavijest o gašenju javne rasvjete jer je cijena porasla za čak 250%. U Brinju će zbog uštede biti ugašena javna rasvjeta između ponoći i 5 sati ujutro.  Cijeni električne energije nisu pomogle niti štedne žarulje koje su postavljene uz pomoć Fondova EU.
U cilju što bolje informiranosti stanovništva, slobodni smo vas obavijestiti slijedeće:
Na sjednici Općinskog vijeća, održanoj 30. ožujka 2022. godine, jednoglasnom odlukom nazočnih vijećnika, donesena je odluka o gašenju javne rasvjete na cijelom području Općine Brinje između 0:00 i 05:00 sati.
Odluka je donesena zbog velikog povećanja troškova, od gotovo 250% unatoč tome što su na velikom dijelu javne rasvjete u Brinju postavljene štedljive žarulje, što je urađeno uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša i europskih fondova. Moramo spomenuti kako se trenutno priprema nabava još učinkovitije i štedljivije LED rasvjete.
Praksa restrikcije javne rasvjete u Hrvatskoj, pa i svijetu, nije novost i provodili su je ili provode mnoge općine i gradovi.
Nadamo se razumijevanju naših sugrađana. – piše stranica Općine Brinje.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov, Lika Club

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close