Lifestyle

Cijelo vrijeme igrali smo Monopoly pogrešno?

Monopoly je omiljena igra mnogih generacija i više-manje svi je jednako igraju. Staneš na polje, kupiš ili ne kupiš zemljište, digneš kućicu, potom hotel i tako dok netko ne izgubi sve ili ne dobije sve, piše 24sata


Ono što rijetko tko zna je da postoji jedno pravilo u Monopolyju koje uvelike olakšava kupnju i prodaju zemljišta i omogućava nabavku istih po nižim cijenama nego što se inače traži na kartici nekretnine.

Koje je to pravilo?

Ako osoba koja je stala na zemljište ne želi isto kupiti, onda bankar to zemljište stavlja na aukciju u kojoj sudjeluju svi igrači, uključujući onog koji nije htio kupiti zemljište po punoj cijeni. Pravila se mogu naći na stranici tvrtke proizvođača Hasbro.

Ovo pravilo može u potpunosti promijeniti tijek igre, olakšati dobitak potrebnih zemljišta i stvoriti bolju dinamiku, budući da više igrači neće morati napraviti deset krugova po tabli kako bi stali na zemljište koje žele ili mijenjali za druga zemljišta kako bi spojili barem zemljišta jedne boje s ciljem podizanja kućica i hotela.

Donosi 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close