Lifestyle

CIA tvrdi da izvanzemaljci ne postoje

Svi koji vjeruju da su vidjeli ‘male zelene’ i ‘leteće tanjure’, mogli bi ostati razočarani nakon najnovijeg otkrića da je američka obavještajna agencija odgovorna za pojavu NLO-a.

Kako piše NY Post, u izvješću ‘CIA i U-2 Program, 1954. – 1974.’ a koje se odnosi na razvoj aviona za špijuniranje, pojašnjeno je kako je tijekom testiranja U-2 zrakoplova došlo do velikog porasta dojava o NLO-ima.

CIA o NLO-ima na Twitteru (Foto: Twitter)

Sredinom 50-tih godina prošlog stoljeća, naime, većina komercijalnih zrakoplova letjela je na visinama od 3.000 do 6.000 metara dok su vojni avioni letjeli ispod 12 tisuća metara. No, kada je kada je konstruiran U-2 koji je letio na 18 tisuća metara i više, ta je udaljenost bila malo prevelika u odnosu na komercijalne letove te su njegova srebrna krila reflektirala sunčeve zrake što se nekome odozdo moglo ‘prikazati’ kao vatreni, svjetleći objekt, stoji u izvješću autora Gregorya Pedlowa i Donalda Welzenbacha koje je bilo među najčitanijim CIA-nim materijalima u 2014. godini s čime se CIA našalila i na Twitteru.

VIDEO Potkopali teorije zavjere: Izvanzemaljci ipak NE napadaju!

S obzirom da javnost nije znala za testiranje špijunskih aviona te da tada nitko nije mogao vjerovati da bi čovjek mogao letjeti na visinama iznad 18 tisuća metara, svjetlost na nebu tumačilo se kao ‘nepoznate leteće objekte’.

Broj dojava pilota ali i onih sa zemlje bio je toliki da je pokrenuta operacija ‘Plava knjiga’ koja je trebala istražiti što se to događa na nebu. Usporedili su dojave o NLO-ima s podacima o preletima U-2 te se ispostavilo kako ih se više po polovice koji su izvedeni tijekom kasnih 50-tih i ranih 60-tih poklapa s dojavama ljudi koji su tvrdili da su vidjeli ‘leteće tanjure’. No, istražitelji tada, tvrde u CIA-i, nisu mogli otkriti javnosti pravu istinu.
Tekst: dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close