Tech

Teorija zavjere o chemtrailsima pala u vodu

Teorija zavjere o ‘chemtrailsima’, tragovima koje za sobom ostavljaju avioni, a kojima se navodno čovječanstvo zaprašuje kemijskim agensima, pala je u vodu nakon nove studije koja je jasno zaključila kako tim tragovima na nebu nema ničega spornog.


Zagovornici ove teorije, usprkos brojnim zannstvenim dokazima, tvrde kako tragovi koji ostaju iza aviona nisu samo tragovi kondenzirane pare, već tragovi kemijskih spojeva kojima vlasti tajno zaprašuju atmosferu kako bi kontrolirali vrijeme i ponašanje ljudi. Prije nekoliko godina u Zagrebu se prosvjedovalo protiv chemtrailsa, a o njima je često govorio i Krešimir Mišak.

Nema dokaza o zavjeri

No, skupina atmosferskih stručnjaka koja je ispitana u ovoj studiji tvrdi kako toplina iz zrakoplovnih motora proizvodi kondenzacijske tragove koje vidimo na isti način kao što je to već desetljećima. Istraživači sa Sveučilišta Kalifornije, Carnegie Instituta i neprofitne organizacije Near Zero ispitali su 77 kemičara i geokemičara jesu li naišli na dokaze i tragove velikih programa za kemijsko zaprašivanje i 76 ih je odgovorilo da nisu.

– Teorija zavjere povezana s chemtrailsima prilično se podudara s razvojem i rastom interneta, gdje se mogu naći stranice koje promoviraju taj oblik pseudoznanosti. Naše istraživanje pokazalo je vrlo malo slaganja u znanstvenoj zajednici oko teze da vlasti, vojska, zrakoplovne kompanije i drugi rade na tom raširenom i opasnom programu da se iz neba truje planet – rekao je profesor Steven Davis sa Sveučilišta Kalifornije u Irvineu, prenosi Forbes.

Pročitajte više na 24sata.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close