ZdravljeTechIzdvojeno

CHATBOT “ANDRIJA” Znameniti Ličan pomaže u borbi protiv koronavirusa!

VLADA PREDSTAVILA DIGITALNOG ASISTENTA

U Banskim dvorima Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo uprave danas je predstavilo Andriju, prvog digitalnog asistenta u borbi protiv koronavirusa na WhatsAppu u Hrvatskoj.


Putem digitalnog asistenta Andrije građani će moći napraviti samoprocjena simptoma, postavljat će im se pitanja kakva bi epidemiolozi postavili u ordinaciji i na taj način će svaki građanin imati direktan i brz pristup zdravstvenim djelatnicima u digitalnom obliku.

Chatbot Andrija je dobio je ime po Andriji Štamparu, liječniku rodom iz Čanka, koji je postavio temeljne principe javnog zdravstva koji se primjenuju diljem svijeta.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se ovako pokušvaju obratiti i mlađim generacijama.

“Pokušavamo se obratiti posebno mlađim generacijama, da im naznačimo važnost odgovornog ponašanja. Naravno da Andrija ne nudi samo općenite odgovore, nego i personalizirana rješenja i daje lakši kontakt i pronalazak adrese za rješenje nekog problema.”

Chatbot Andrija koristi se preko WhatsAppa klikom na službenoj stranici ili slanjem poruke “Pozdrav” na broj +385997753049 koji ste prethodno spremili.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: RTL/Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close