Vijesti

Charlie Hebdo objavio je novu naslovnicu: “Sve je oprošteno”

Objavljena je naslovnica idućeg izdanja francuskog satiričkog lista Charlie Hebdo, u čijoj su redakciji islamisti prošlog tjedna počinili masakr.

Na novoj naslovnici je, kako je i bilo najavljeno nakon ubojstva 10 članova redakcije i dvojice policajaca, karikatura proroka Muhameda koji drži natpis na francuskom ‘Je Suis Charlie’ (Ja sam Charlie). Iznad karikature koju potpisuje Luz stoji naslov “Sve je oprošteno”, javlja Newsweek.

Ovaj broj na kojemu su radili preživjeli članovi redakcije – Luz je među njima – izaći će u tri milijuna, umjesto u uobičajenih 60.000 primjeraka, bit će preveden na 16 jezika i prodavat će se u 25 zemalja. Budući da je distributer lista zatrpan zahtjevima iz Francuske i iz inozemstva, ovaj broj će se tiskati u 3 milijuna primjeraka, iako je prvo bio predviđen 1 milijun primjeraka lista.

Već 22 godine nema broja u kojem nismo objavljivali karikature Pape, Isusa, svećenika, rabina, imama i Muhameda i bilo bi čudno da ih nema i u ovome broju” –  rekao je Richard Malka, glasnogovornik tog tjednika.

Podsjetimo, francuski specijalci su u petak u dvije odvojene akcije ubili džihadiste,u jednoj su ubili braću Cherifa i Saida Kouachija koji su nakon par dana bijega svoj krvavi pohod završili talačkom krizom u industrijskoj zoni Pariza, te naoružanog napadača u košer trgovini koji je također držao taoce.

Foto: Newsweek
Tekst: 24 sata


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close