Scena

Četiri ustanove za kulturu na području Gospića “koštaju” 10 milijuna kuna

Četiri ustanove za kulturu na području grada Gospića, Pučko otvoreno učilište dr. Ante Starčević, Muzej Like, Samostalna narodna knjižnica i Kulturno informativni centar u ovoj proračunskoj godini raspolagati će s više od 10 milijuna kuna proračunskih sredstava, što je više od 10% gradskog proračuna.


Najviše, nešto više od 4,5 milijuna kuna ima Muzej Like, pri čemu najviše, nešto manje od 2 milijuna kuna otpada na redovnu djelatnost. Osim te redovne djelatnosti sa značajnih 881,000 kuna financira se rad Memorijalnog centra Nikole Tesle, a sa 470,000 kuna arheološka istraživanja na području Smiljan. U opremanje Memorijalnog centra ubaciti će se dodatnih tristotinjak tisuća kuna.

U proračunu grada Gospića za ovu godinu za Pučko otvoreno učilište dr.Ante Stračević osigurano je nešto manje od 2,5 milijuna kuna. Glavnina tog iznosa, 1,5 milijuna kuna otpada na redovnu djelatnost. Od ostalih zanimljivih programa i projekata izdvojimo da se na folklorni i tamburaški ansambl troši oko 100,000 kuna, u obilježavanje dana grada kroz Pučko će proći oko 113,000 kuna, Kinu Korzo namjenjeno je 188,000 kuna. Zanimljiva proračunska stavka je i “pripreme za maturu” u što će biti uloženo 103,000 kuna.

Više na lika-express.hr

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close