VijestiTurizam

Četiri načina kako oprati rublje kada ste na putovanju

Postoji čak četiri načina kako oprati rublje kada ste na putovanju: pranje u vreći, pranje u sudoperu, pranje u vešeraju i teta koja pere rublje. Svako od njih ima svoje prednosti i mane…


Suprotno uvriježenom mišljenju, putnici nisu skupina prljavih ljudi koji lutaju svijetom. Barem ne svi. Postoji mnogo načina kako oprati rublje kada ste duže vrijeme na putovanju, a ovo su načini kako ja to radim kad nema mamine perilice u blizini.

Život na putu ne dozvoljava uvijek praćenje modnih noviteta i nošenje previše garderobe sa sobom. Zato me uvijek čudno gledaju kada im objašnjavam da imam samo dva para hlača, dva para kratkih hlača, četiri majice kratkih rukava, dvije majice dugih rukava i džemper. Prvo pitanje koje mi se postavlja kako onda perem to malo što imam sa sobom? Postoji čak četiri načina kako oprati rublje kada ste na putovanju: pranje u vreći, pranje u sudoperu, pranje u vešeraju i teta koja pere rublje. Svako od njih ima svoje prednosti i mane.

Pranje rublja u vreći

Za ovo vam je potrebna vreća sa zip zatvaračem. Vreća treba biti izrađena od malo čvršćeg najlona kako bi izdržala pritisak vode i rublja. Prednost tih vreća je što su lagane te se lako zapakiraju i nose sa sobom. Uz pranje rublja idealne su i za spremanje prljavog i smrdljivog rublja. Uglavnom, prvo u njih stavite rublje, onda deterdžent i na kraju ulijete toplu ili vruću vodu. Miješate rukom dobrih pet minuta simulirajući pokrete perilice za rublje. Znači malo u jednu malo u drugu stranu. Na kraju, ostavite dobrih deset minuta da se namače. Nakon toga rublje isperite u svježoj vodi u sudoperu, potoku ili ispod tuša. I pranje je završeno. Trošak? Par kuna za deterdžent i ništa više.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close