Ličko-senjska županijaPolitika

Češka donacija za izgradnju spomenika poginulima na Ljubovu

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević i vojni ataše u Češkom veleposlanstvu Tomaš Svozil, uz nazočnost zamjenice gradonačelnika Kristine Prša,  potpisali su danas u Gospiću ugovor o češkoj donaciji za izgradnju spomenika poginulima na Ljubovu, javlja Lika-express


Tijekom potpisivanja ovoga ugovora Starčević je naglasio da se spomenik gradi zajedničkim sredstvima svih općina i gradova i  Županije Ličko-senjske uz pomoć Češke Republike. Osim hrvatskim braniteljima spomenik će značiti odavanje časti i trojici poginulih pripadnika tadašnjeg UNPRFOR-a. On očekuje da će spomenik biti postavljen i uređen okoliš do proljeća sljedeće godine. Svi spomenici koji danas postoje na Ljubovu “stopiti” će se u jedan zajednički spomenik jer se radi o zajedničkoj tragediji u domovinskom ratu. Cijena spomenika, bez uređenja okoliša,  je oko 250,000 kuna.

Tomaš Svozil zahvalio se gradu Gospiću za održavanje dosadašnja dva spomenika poginulim češkim vojnicima. “Mislim da izgradnja ovoga novoga spomenika jest i velika počast poginulima i zadovoljni smo kako to grad radi. Drago nam je da i mi možemo biti jedan od sudionika“, kaže Svozil i ističe da od ukupne donacije od 30,000 kuna ove godine biti će realizirano oko 80%,a ostatak će biti uplaćen nagodinu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close