Tech

Centar za razvoj informacijske pismenosti u MC Nikola Tesla

U Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu trebao bi niknuti “Centar za razvoj informacijske pismenosti grada Gospića“.


Podnositelj projektnog prijedloga Centra je Osnovna škola dr.Jure Turić, prijedlog je vrijedan 1.499.389, kuna, financirao bi se iz Europskog socijalnog fonda temeljem natječaja ”Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja” u sklopu Strategije razvoja Grada Gospića za razdoblje 2016. – 2020. godine.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju digitalne, medijske, matematičke i financijske pismenosti učenika osnovnih škola na području Ličko – senjske županije. Aktivnosti se odnose na jačanje kapaciteta odgojno – obrazovnih ustanova i djelatnika, pripremu i provedbu 8 fakultativnih programa razvoja navedenih vrsta pismenosti za učenike te uspostavu Centra za informacijsku pismenost kao trajne platforme za daljnje aktivnosti.

U projektu, uz OŠ dr. Jure Turića, sudjeluje pet partnera: Grad Gospić, Visoko učilište Algebra iz Zagreba, te osnovne škole Franje Tuđmana iz Ličkog Osika, dr. Ante Starčevića Pazarište – Klanac i Lovinac. Putem Centra, stečena znanja i iskustvo kao i svi razvijeni sadržaji bit će dostupni i drugim odgojno – obrazovnim ustanovama, primarno na području Županije, a u kasnijoj fazi razvoja potencijalno i šire.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close