Kultura

Premijera “Čeličnih magnolija” na Dan žena u Gospiću

Pred Amaterskim kazalištem Gospić još je jedna premijera. Radi se o predstavi “Čelične magnolije” po književnom predlošku američkog književnika Roberta Harlinga.


Bit će to čini se i jako dobar poklon gospićankama za Dan žena jer upravo na taj dan, 8.ožujka predstava će biti izvedena u 19,30 u Pučkom otvorenom učilištu u Gospiću. Ulogu Truvy Jones u ovoj gospićkoj izvedbi tumači Maja Brozičević, Tatjana Kolak je M´Lynn Eaten, Marija Šaban tumači ulogu Claire Belcher, Vera Poljak Quiser Bourdeaux, Naomy Ojurović Čačić glumi Shelby Eaten,a Dora Kolatahi Anel Dupuy Desoto. Režiju i dramaturgiju potpisuju Anela Serdar Pašalić i Dragica Uzelac, za scenografiju i kostimografiju “kriva” je Tatjana Kolak.

Zanimljive situacije koje se junakinjama ove priče događaju u frizerskom salonu na jugu SAD-a 80-ih godina prošlog stoljeća, u stvari su svakodnevne i svevremenske. Čelične magnolije je priča šest žena različitih godišta, društvenog statusa i osobina. Njihove sudbine međusobno se isprepliću, jedna drugu nadahnjuje,ali i tijekom tri godine pruža podršku u teškim životnim situacijama. U ovoj drami nema muških likova i s tog aspekta jako je dobra za družinu gospićkog Amaterskog kazališta koja muku muči s privlačenjem muškaraca u svoj sastav. Ulaznice su 20 kuna.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close