VijestiLifestyle

Čeka nas nekoliko sunčanih dana: Na Jadranu će u početku biti vjetrovito, a na kopnu maglovito

Uz jačanje grebena na redu je nekoliko sunčanih dana, na Jadranu u početku opet vjetrovitih, a u kopnenim predjelima će magla biti česta.


U anticikloni će uz obalu od jutra prevladavati sunčano, dok će u kopnenim predjelima u ovim stabilnim uvjetima magle i niske naoblake lokalno biti i dio prijepodneva. Puhat će umjerena bura, na sjevernom dijelu i jaka s olujnim udarima.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, na suncu i razmjerno ugodno s temperaturom oko 14 stupnjeva. Rijetko je uz rijeke moguća dugotrajna magla ili niska naoblaka uz koju će biti i nešto hladnije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, vjetar slab, a temperatura uglavnom između 12 i 14 stupnjeva.

U Dalmaciji većinom sunčano i ugodno s temperaturom oko 20 stupnjeva. Dojam će jedino kvariti povremeno jaka bura, ali ona će prema večeri slabjeti.

Na sjevernom Jadranu sunčano, u gorju malo oblačnije, ponegdje s dugotrajnom niskom naoblakom. Bura će biti jaka, pod Velebitom na udare i olujna, a temperatura u gorju od 9 do 12, uz obalu oko 18 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana nastavljaju se stabilne vremenske prilike pa će magla biti česta, ponegdje i dugotrajna, vidljivost će mjestimice biti manja od 100 metara. Nakon što se magla i niska naoblaka izdignu bit će sunčano, u petak često i potpuno vedro. Za vikend malo toplije, ali uz južinu i oblačnije.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u početku većinom sunčano i ugodno toplo s 20ak stupnjeva. Bura će još u četvrtak biti pojačana, a zatim će u petak zapuhati jugo, i to prvo u Dalmaciji. Južina će donijeti više oblaka, a malo kiše će pasti već u subotu na sjevernom dijelu, a zatim u nedjelju i ponedjeljak i drugdje.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close