KolumneKnjiževni petak

Čarolija se nastavlja: Stigao je novi Harry Potter!

Ljubitelji slavnog čarobnjaka napokon su došli na svoje! Priča o Harryju Potteru dobila je svoje osmo poglavlje. Jedina razlika je u tome što se ovoga puta radi o dramaturškom tekstu odnosno scenariju.

Prije više od desetljeća završen je serijal o Harry Poterru tada je autorica J.K. Rowling ostavila obitelji Weasley-Potter (Harryja i Ginny) i Granger-Weasley (Rona i Hermione) pred Hogwarts Expressom.

Devetnaest godina nakon završetka velikog rata dobra protiv zla, pratimo živote junaka koji su mnogima od nas upečatljivo obilježili djetinjstvo. Harryju Potteru nikad nije bilo lako pa nije ni danas dok nastoji pronaći ravnotežu između uloga prezaposlenog djelatnika Ministarstva magije, supruga i oca troje djece školske dobi.

I dok je Harry prisiljen uhvatiti se ukoštac s prošlošću koja odbija ostati tamo gdje joj je i mjesto, njegov najmlađi sin Albus mora se boriti s teretom obiteljskog nasljeđa koje nikad nije želio. U zlokobnom stapanju prošlosti i sadašnjosti, otac i sin otkrit će neugodnu istinu: tamu ponekad pronalazimo na sasvim neočekivanim mjestima.

Osmi nastava priče o Harryu za one je čitatelje koji ga dobro poznaju, koji na svakoj stranici ovog mogu zatvoriti oči i zamisliti Hogwarts, portrete koji govore, stepenište koje se pomiče, čokoladne žabe i druge fantastične stvari. Nova je priča ispričana u četiri čina te sadrži 75 prizora različite duljine i u različitim vremenskim razdobljima, što cijeloj priči dodatno daje na dinamici i napetosti.

Kao i sva dosadašnja djela o najpoznatijem čarobnjaku na svijetu, i objavljivanje ovog pratilo je golemo zanimanje javnosti i čitatelja: “Ukleto dijete” prodalo se u više od dva milijuna primjeraka u prva dva dana po objavljivanju u SAD-u i Kanadi, a gotovo 900.000 u prvom tjednu objavljivanja u Velikoj Britaniji.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close