Čarobna mjesta koja morate posjetiti u Francujskoj

Iva Biondić

Normandija nudi mnogo toga za istraživanje i kušanje, isplati se posjetiti Mont Saint Michel i plaže na kojima se odvijalo savezničko iskrcavanje…


Iako je glavni grad države prekrasan i poseban, o čemu smo pisali mnogo puta, Francuska je toliko velika da ima ponuditi i druge gradove. Mi vam donosimo deset drugih mjesta koje u Napoleonovoj zemlji svakako valja istražiti.

1. Nica

Nekad davno, britanska aristokracija dolazila je u ovaj grad na Azurnoj obali i pretvorila ga u mjesto za bogate i slavne. No danas, Nica za svakog putnika nudi ponešto. Zbog svog položaja ima odličnu klimu cijele godine, ali i pristup ukusnim morskim delicijama. Gastronomija, noćni život, šarmantni stari grad i plaže pobrinuti će se da vam u Nici ne bude dosadno

2. Lyon

A sad, grad za sve bonkuloviće i gurmane ovog svijeta. Naime, Lyon se vremenom prometnuo u gastronomsku prijestolnicu svijeta, stoga, slobodno dođite gladni. Uz hranu, Lyon nudi muzeje, festivale, crkve, rimske ruševine i sjajan šoping. Uostalom, jednom smo mu već posvetili više prostora, pa se slobodno prisjetite.

3. Cannes

Za Cannes ste vjerojatno već mnogo puta čuli zahvaljujući prestižnom filmskom festivalu kojem je jednom godišnje domaćin, no što još znate o gradu? Iako je Cannes destinacija poznata po luksuzu i glamuru, možete uživati i ako niste bogataš. Naime, napravite đir marinom i divite se jahtama, ili se sunčajte na plaži do nekog celebrityja.

Više na punkufer.dnevnik.hr


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u