Vijesti

CARNet: e-Škola za mlade u Perušiću, Gospiću i Otočcu!

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet objavila je nazive prvih 150 osnovnih i srednjih škola koje će se u sljedeće tri godine uključiti u pilot projekt „e-Škole  – Uspostava  sustava razvoja digitalno zrelih škola“.

Među odabranim školama našle su se tri škole iz Ličko – senjske županije: Gimnazija Gospić, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac i OŠ Perušić.  Ličko – senjska županija je je pismom namjere dala podršku školama čiji je osnivač da se uključe u navedeni pilot projekt.

Naime, od 705 prijavljenih škola, odabrano je ukupno 150 škola koje predstavljaju reprezentativni uzorak prijavljenih škola i koje su zadovoljile nužne administrativne i tehničke uvjete. Odabirom prvih 150 škola, nacionalni strateški projekt e-Škole kreće u prvu fazu implementacije nove opreme, za koju je osigurano 300 milijuna kuna. Već na jesen, prvih 20 škola uključit će se u prvu fazu projekta, dok će se ostalih 130 škola uključiti početkom 2016. godine. Među prvih 20 škola u kojima će otpočeti provedba projekta početkom nove školske godine nalazi se OŠ Perušić.

CARNet-ov Javni poziv za sudjelovanje u Pilot projektu e-Škole izazvao je veliki interes škola te je time potvrđeno da škole žele i imaju potrebu za uvođenjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija u svoje obrazovne i poslovne procese. Kroz pilot projekt planirano je opremiti jednu učionicu škole s 30 tableta koje će učenici koristiti u nastavi, dok se tri učionice u većim školama planiraju opremiti prezentacijskom opremom. Također, svaki će učitelj, nastavnik ili profesor dobiti vlastiti tablet ili prijenosno računalo.

S odabranim školama, kao i njihovim osnivačima, uskoro će se pristupiti potpisivanju ugovora s definiranim pravima i obvezama prema planu pilot projekta. Nove škole i one koje nisu prošle, trebat će pričekati do 2019. godine kada se planira uključivanje sljedećih 700 škola u drugu fazu projekta.

Tekst: LSŽ

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close