NovacVijestiZdravlje

Capak otkrio kolike bi mogle biti kazne za nenošenje maski

PAPRENE CIFRE

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da bi kazne za nenošenje zaštitih maski mogle iznositi 100 do 200 eura.


“Tekst je spreman za izmjene zakona, osim visine kazni. Ja ne znam koliko su točne kazne, ali mislimo da bi trebalo biti 100 do 200 eura za nenošenje maski u javnom prijevozu recimo”, otkrio je Capak sudjelujući na na kongresu Zdravlje i zdravstvena zaštita Future Z u subotu.

Rekao je da su mjere uvedene prije nešto više od tjedan dana donijele rezultate i da se krivulja počela izravnavati.

“Imali smo jedan blagi uspon krivulje i mislili smo da je to vrh. Međutim prošloga tjedna brojka nam je opet počela naglo rasti, što je rezultiralo time da se išlo u dodatne mjere. Projekcije brojki nemamo, ali računamo da će se trend preokrenuti”, objasnio je Capak.

“Neke županije su tražile blaže mjere, no smatramo da mjere koje su donesene na nacionalnoj razini trebaju biti takve kakve jesu. Na lokalnim razinama mogu biti samo strože. Sve su županije u crvenom“, objasnio je Capak.

Cijela Hrvatska je debelo u crvenom, incidencija je 1800 do 1900″, rekao je Capak.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close