Ličko-senjska županijaZdravlje

Capak o Udbini: Dolaze im u pomoć jedan liječnik i jedan sanitarni inspektor

UKUPNO 11 OBOLJELIH

Potvrđen je 11. slučaj koronavirusa na Udbini, priopćio je maloprije mjesni Stožer civilne zaštite na Facebook stranicama Općine.


Od 15 jučer testiranih osoba jedna je pozitivna na Covid-19 virus, ostalih 14 uzoraka je negativno, a čekaju se rezultati za još jednu osobu, naveli su iz Stožera.

Na situaciju u Udbini osvrnuo se i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na današnjoj sjednici Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U Ličko-senjskoj županiji situacija je u najmanju ruku dobra. Imaju vrlo mali broj oboljelih i sad mi se dogodila Udbina. Koliko je meni poznato tamo je došla jedna osoba nakon potresa u Zagrebu i među zaraženima su osobe iz dvije obitelji, od kojih je jedna osoba povezana s vatrogasnom zajednicom. Koliko znam, nema nikoga da je blizak domu za starije.” rekao je Capak te dodao:

Mi smo poslali pomoć, detektiranje kontakata, profiliranje, to je velik posao. Dolaze im u pomoć jedan liječnik i jedan sanitarni inspektor”.

Na cestovnim prilazima Udbini, ličkom žarištu covida 19 koje je karanteni, postavljaju se kontrolni punktovi na kojima se od danas dezinficiraju dostavna vozila na izlasku iz mjesta, rekao je za Hinu načelnik Stožera Ličko-senjske županije Vice Nekić.

Također, kako bi se spriječilo širenje zaraze, mještani Udbine za koje se sumnja da bi mogli biti zaraženi bris daju u Udbini i zbog toga više ne odlaze u Gospić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close