Ličko-senjska županijaPolitika

BURA PROMJENA U GOSPIĆU: Predstavili kandidate i objavili koliko mandata očekuju

Čelna imena Nezavisne liste Bura promjena, gradonačelnik Novalje Ante Dabo, gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac i načelnik općine Plitvička jezera Ante Kovač, predstavili su u ponedjeljak u Gospiću kandidacijsku listu i program Bure promjena za predstojeće prijevremene županijske izbore u Ličko-senjskoj županiji koji će se održati 10. ožujka. Bura promjena je na prošlim izborima osvojila sedam mandata u Županijskoj skupštini, a na ovim izborima, prema anketama, očekuju pet mandata, rekao je Ante Dabo


Nositelj liste i gradonačelnik Novalje Ante Dabo istaknuo kako se politička platforma Bure promjena temelji na predizbornom sloganu “Korak dalje”. Prvi korak dogodio se na 2017. kada je Bura promjena uzdrmala dugogodišnju vladavinu HDZ-a u Županiji i pridonijela demokratizaciji ličke-političke scene, a na ovim izborima želi učiniti ‘korak dalje’ – želi zaustaviti beskorisna politička prepucavanja, želi biti faktor stabilnosti u Županijskoj skupštini i  konstruktivni faktor s ciljem ostvarivanja projekata koji će poboljšati kvalitetu života svih stanovnika Ličko-senjske županije.

Naglasio je da Bura promjena na ove izbore izlazi potpuno neovisna i bez stranačkih imena s prošlih izbora koji su u županijskoj skupštini glasovali za rušenje proračuna, čemu se protivili neovisni vijećnici iz Bure promjena. “Želimo spustiti političke tenzije i prepucavanje, želimo se baviti projektima, biti europska županija s europskim gradovima, koji će dignuti kvalitetu života svih građana županije”, naglasio je Dabo.

Onima koji preko medija poručuju kako Bure promjena više nema, Dabo je poručio da Bura promjena ide dalje te da osim osvježenja na ličkoj političkoj sceni želi biti faktor stabilizacije. Vlast po svaku cijenu nije nam u interesu. Županija je na putu “izlaska iz problema vezane uz upravljanje samo jedne političke opcije koja je pukla na dva dijela”, naglasio je Dabo

“Ante Kovač i Stjepan Kostelac dokazali su kako nezavisni čelnik može biti uspješan u upravljanju lokalnim samoupravama”,  oni taj model upravljanja mogu proširiti na cijelu Županiju, naglasio je Dabo. Poručio je da se Bura promjena neće plašiti političkih ucjena, pogotovo onih koje dolaze iz HDZ-a koji je ucjenjivao da će ukinuti projekte onima koji ne pristanu na njihove uvjete.

“Pokazali smo hrabrost, ne bojimo se” istaknuo je Dabo dodajući kako je Bura promjena osuđena na kvalitetu jer njezini kandidati ne gledaju stranačke interese nego interese Županije.

Stjepan Kostelac, gradonačelnik Otočca i drugi na listi Bure promjena istaknuo je kako je kampanja već počela prljavo istaknuvši kao primjer neuspjeli pokušaj da njegovog zamjenika stave na drugu listu. Kao drugi primjer prljave kampanje naveo je “da se po selima širi glas kako je ‘glas za Kostelca glas za HDZ’ iako je on izašao iz HDZ-a 2008. godine. Pozvao je birače da paze za koga će dati glas istaknuvši kako je na ovim izborima problem što dio birača ne razlikuje što su izbori za skupštinu, a što izbori za župana.

Upozorio je Kostelac na mogućnost “da bi HDZ i nakon ovih izbora mogao ponovno ići na rušenje proračuna, što bi bilo katastrofalno”.

Treći na listi Bure promjena, načelnik općine Plitvička jezera Ante Kovač rekao je da je Bura promjena napravila prvi korak 2017. a 2019. ide korak dalje. “Napravit ćemo taj korak dalje, ali ne izazivanjem nereda, rušenjem proračuna i stvaranjem nenormalne situacije”. Kovač je uputio oštre kritike i ‘novom’ i ‘starom’ HDZ-u misleći na listu Darka Milinovića, koji je, kako je rekao, postao nezavisni silom prilika, a ne svojom dobrom voljom, kao kandidati Nezavisne liste.

“To što je i on naziva nezavisnim to me vrijeđa, jer on je nezavisan postao od nevolje ljute, a mi iz dobre volje”, naglasio je Kovač.

Što se tiče liste ‘staroga’ HDZ-a rekao je da ako su Šutić i Jurković budućnost ove županije, neka ih građani izaberu, ali kako misli da “oni to nisu”. Onima koji Buru promjena povezuju s HDZ-om ili da drže stranu Milinoviću, rekao je kako to nije istina.

“Korak dalje” je slogan Bure promjena

Kandidati Bure promjena predstavili su i svoj slogan – “Korak dalje”. Time poručuju da su nakon prošlih izbora kojima su napravili veliku stvar ohrabrivši se suprostaviti HDZ-u, sada ujedinjeno nastavili svoju priču i idu korak dalje.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov/LIKACLUB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close