LokalnaPolitikaIzdvojeno

Bukovac: Odnosi među ljudima koji su donosili odluke protekle 4 godine, su primjer kako se ne smije ponašati u političkom životu

KANDIDATURA NEZAVISNE LISTE U OTOČCU

U Otočcu je predstavljena kandidatura Nezavisne liste Budi svoj za gradonačelnika Otočca i Gradsko vijeće, riječ je o mladom timu Gorana Bukovca


Goran Bukovac, kandidat je za gradonačelnika u Otočcu, a diplomirani je politolog smjera političke kulture i obrazovanja te međunarodnih političkih odnosa. Živi i radi u Otočcu, a već nekoliko godina poznat je po svojim društvenim aktivnostima u gradu, županiji i šire. Podsjetimo, bio je  u poznatom bendu Razbijači čaša, zatim vodio Planinarsko društvo Gromovača, a viđeniji je akter na društvenoj sceni i po pitanju mnogih drugih pitanja, pa i politike. Međutim, ovo je prvi konkretni angažman u kojoj se predstavlja kao lider i u Otočcu traži promjene.

U gradu koji je u protekle četiri godine zbog sukoba Stjepana Kostelca i Branislava Šutića, postao grad slučaj u Hrvatskoj, te gotovo pola tog vremena nije imao normalan proračun, Goran Bukovac nudi treći smjer. Oprezan je oko protukandidata u prvoj izjavi Bukovac, no kaže:

Odnosi među ljudima koji su donosili odluke a koje se tiču kvalitete života naših građana protekle četiri godine, su primjer kako se ne smije ponašati u političkom životu te vjerujemo da su toga naši sugrađani itekako svjesni. S tim u vezi omogućili bismo građanima a posebno mlađim generacijama, što sastav naše liste to i dokazuje, uključivanje u rješavanje zajedničkih problema s kojima se svi skupa svakodnevno susrećemo te bi ih poticali na uključivanje u procese kreiranja javnih politika.

Bukovac je na predstavljanju spomenu i poduzetnike te ih istaknuo kao bitan faktor razvoja, a posebno se osvrnuo na mlađe i starije dobne skupine.

Pozornost će biti usmjerena na kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog vremena djece i mladih kroz osmišljavanje inovativnih sadržaja u sportu, rekreaciji i kulturi, osiguravanjem zajedničkih prostorija i igrališta za djecu i mlade. – kaže Bukovac, te dodaje da će sve biti koordinirano s obrazovnim institucijama.

U svom govoru govorio je i o braniteljima i dostojanstvu koje treba aktivno uključiti u društveni i gospodarski život, ali i o starijem stanovništvu koje treba imati uređenu skrb.

Nakon njega prisutnima se obratio Tino Ostović, kandidat za zamjenika župana Ličko-senjske županije. On također ponavlja kako se posljednje četiri godine u Otočcu više ne smiju ponoviti.

Neki od vas se pitaju a mnogi su me i osobno pitali što meni ovo treba? U ovoj priči ne gledam sebe kao pojedinca niti isključivo osobnu korist. Moja će osobna korist biti uspješan grad i županija a najviše od svega ako se netko od mnogih prijatelja i poznanika koji su otišli vrate u naš Otočac.

Kao poduzetnik svojim znanjima i vještinama iz područja turizma i poduzetništva želim dati doprinos rastu i razvoju cijele zajednice te potaknuti druge da se uključe i slobodno kažu svoje mišljenje i sudjeluju u promjena.

Mišljenja nam se mogu razlikovati ali ako imamo zajednički cilj dijalog mora biti uspostavljen kako bi  taj cilj i ostvarili. Ovo što smo svjedočili  zadnje 4 godine više se ne smije ponoviti –  zaključuje kandidat za zamjenika župana  Ličko-senjske Tino Ostović.

Nakon Ostovića skupu se obratila i Tajana Brajković koja podržava kandidaturu Gorana Bukovca u Otočcu, te ističe:

Nažalost, zbog osobne i profesionalne želje za napretkom te ograničenim izborom poslova u našem gradu, kao i većina mladih morala sam potražiti posao van Otočca. No, svojim primjerom želim pokazati da svi koji smo otišli, a želimo se vratiti sutra, možemo pomoći razvoju svojim stručnim znanjima, idejama i angažmanom. Svjedoci smo da se cijeli svijet u kratkom roku prilagodio novim tehnologijama i približio nas unatoč geografskoj udaljenosti. Stoga ovim putem, pozivam sve Otočane, sve stanovnike Gacke koji žive i rade van grada, ali su gotovo svaki vikend ovdje, da zajedno s nama pridonesu gospodarskom i društvenom razvoju. Ono što nas razlikuje od ostalih kandidacijskih lista je u tome da ne govorimo što treba napraviti, već kako, a što je Goran i naglasio.

 

Skupu su prisustvovali i kandidati liste Budi svoj iz Gospića, Kristina Prša kao kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Gospića, te Karlo Starčević, kandidat za drugi mandat gradonačelnika Gospića. Skup je vodila Viktorija Rogić, a događaju su bili prisutni samo kandidati s liste s obzirom na stroge epidemiološke mjere.

Zanimljiva će biti kampanja koja čeka Otočac jer je ovo prvi put u dužoj političkoj povijesti Gacke, moment u kojem se pojavila “treća opcija” koja ide mimo HDZ-a i vladajućih garnitura u raznim kombinacijama. Hoće li mlada ekipa Gorana Bukovca uspjeti, znati će se 16. svibnja.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close