Tech

Buđenje uz omiljeni miris? I to je moguće

Nema mnogo sretnih ljudi koji se ujutro bude osvježeni uz zvonjavu digitalnog ili analognog alarma (i toga još ima…). SensorWake budilica radi na nešto drugačiji način – spavalice želi probuditi i razbuditi ni manje ni više nego mirisima


Korisnici gadgeta SensorWake sami mogu birati kojim mirisom se žele buditi – bilo da je riječ o kavi, čokoladi, novčanicama (!?), pecivu, morskoj obali ili nečem trećem. Opcija je mnogo, a spavalice mogu vidjeti što na njih najbolje djeluje. Koriste se mirisi koje je stvorio Givaudan, svjetski poznata tvrtka iz Švicarske.

Ekipa koja je kreirala gadget tvrdi da je stvar itekako funkcionalna. U njihovim testiranjima 99 posto korisnika se probudilo unutar samo dvije minute, a u slučaju da korisnik spava snom pravednika oglasi se i pravi alarm ako se ne pritisne tipka u roku od tri minute.

Kako bi osigurali masovnu proizvodnju, na Kickstarter kampanji projekt će pokušati skupiti 50 tisuća eura. Dostava prvih narudžbi se očekuje u studenom ove godine, a mirisnu budilicu je moguće ugrabiti za 80 eura u ograničenoj ponudi. 95 eura donosi samu budilicu uz dva paketa mirisa po izboru.

Tekst: tportal
Foto: screenshot SensorWakeČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close