DogađanjaVijesti

Buđenje ima novi hit – “Bolje ne, ne, ne” kreće u osvajanje radijskog etera!

Buđenje, hrvatska pop rock uzdanica i jedan od naših najboljih koncertnih bendova predstavlja novu hit pjesmu – „Bolje ne, ne, ne” osvojit će radijski eter.


Kao i njihova dva prethodna singla, „Samo ti, samo ja” i „Budi moja”, koji su poharali radijske programe i domaće top liste, i novi singl na kojem su ugostili sjajnu američko-austrijsku pjevačicu Stellu Jones sasvim sigurno čeka ista budućnost.

Bolje ne, ne, ne naša je nova uzdanica, posebna i po tome što po prvi put surađujemo s producentom Hrvojem Prskalom koji je istaknuo sve bitno što sam zapamtio kad sam se prvi put navukao na glazbu iz osamdesetih. Imamo i tu privilegiju, zahvaljujući našem bubnjaru Marku Duvnjaku koji ima uspješnu izvođačku karijeru u Europi, zaviriti u sve njegove suradnje i na taj način dobiti nekog posebnog u pjesmi kao što je Stella Jones, rekao je frontmen Buđenja Darko Bakić.

Buđenje svoju karijeru gradi već 16 godina, a Darko Bakić, glavni autor glazbe i tekstova, doveo je Buđenje do statusa jednog od naših najboljih bendova što su prepoznali mnogi naši ugledni glazbeni kritičari, a jedan od njih, Hrvoje Horvat, o novom singlu ima samo riječi hvale:

Nakon što su obradom klasika “Misliš da sam blesav” Dina Dvornika na ovogodišnjem albumu-posveti Zimzeleno a novo apsolvirali susret s funkom, kojeg su već ranije koristili na klupskim tulumima s gostima i samostalnim koncertima, novim singlom “Bolje ne, ne, ne” Buđenje u retro maniru dodiruje diskoidnu šprancu Stonesa s gostujućom američko-austrijskom pjevačicom Stellom Jones. Jedan od uživo najusviranijih domaćih bendova – pa je i na ovom singlu sve u studiju odsvirano rukama, uživo i bez uobičajenih kompjuterskih programiranja – mogao bi koristiti staru uzrečicu s albuma grupe Queen; no synths. Danas je to rijetkost. Buđenje u svom članstvu ima ljude koji od matičnog benda do vlastitih projekata (Valentino Bošković, Kensington Lima, Lorenzo, Duvnjakove EU turneje: Andreas Gabalier, Status Quo), od mainstrema do alt-rocka i indie popa pokazuju muzikalnost i želju za prelaskom žanrovskih granica.
Sličan gušt borbe za natjecanjem, osvajanjem publike i gornjih mjesta radijskih top ljestvica pokazuje i ovaj neskriveno mainstream singl koji iz prve ulazi u uho. Jer, ako već radiš pop singl, onda bi bilo licemjerno ne željeti odaziv što većeg broja publike. Ova pjesma to naznačuje u visokoprofesionalnom, izglancnanom maniru potencijalnog hita koji ostavlja mjesta dvojbi; možda se mogla zvati “Bolje da, da, da”.

 

 

Foto: Filip Trezner

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close