Scena

Buba Bar će biti prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s sindromom Down

Želimo mladima s invaliditetom pružiti priliku da žive život kao i svi ostali ljudi. Želimo da budu u mogućnosti raditi”, ističe Roberta Mesić, koordinatorica crowdfunding kampanje iz Udruge Bubamara.


Vinkovačka udruga Bubamara, koja već više od 30 godina okuplja osobe s invaliditetom iz cijele Vukovarsko-srijemske županije, odlučila se uhvatiti u koštac s poraznim statistikama koje pokazuju kako je udio osoba s invaliditetom u ukupnom broju zaposlenih u Hrvatskoj tek 1,1 posto. U zadnje tri godine tako je u Bubamari putem niza projekata zaposleno više od 200 ljudi, što osoba s invaliditetom, što njihove rodbine.

Novi njihov projekt, za koji je jučer pokrenuta i crowdfunding kampanja na platformi Indiegogo, jest otvoriti prvi kafić u Hrvatskoj koji će zapošljavati osobe s Downovim sindromom.

Inicijalna sredstva za opremanje osigurao im je HEP, dok im je Grad Vinkovci na korištenje ustupio prostor u centru. Budući kafić nosit će ime Buba Bar, a putem crowdfunding kampanje planiraju priikupiti sredstva za njegovo opremanje. Potrebno im je 10.000 dolara, a u jednom su danu već prikupili 35 posto željenog iznosa!

Više na dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Bubamara Vinkovci Facebook

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close