Tech

Brža nadogradnja Android sustava

Dugotrajan rad, performanse i nadogradnje na najnoviju verziju sustava osnovne su teme i vrh liste želja ljubitelja Android platforme, piše Kris Carlson za stranicu AndroidPit. Stoga su odlučili podijeliti nekoliko trikova kojima bi se uređaji mogli čim prije osvježiti novim izdanjem mobilnog OS-a iz Googleovih radionica.


Prije otprilike godinu dana, ‘osvanuo’ je trik koji bi pomoću Google Services Frameworka uređaj ‘magično’ dobio nadogradnju ‘prije reda’. Taj trik ne funkcionira, jer čišćenje podataka iz frameworka zapravo jednostavno donosi reset GoogleID i korisnika smješta na kraj reda za nadogradnju, a ne ispred svakoga.

Slična stvar vrijedi i za uobičajeni savjet da se na uređaju napravi reset na tvorničke postavke. Takva radnja isto resetira GoogleID i opet korisnika smješta na dno liste za nadogradnju. ‘Magičan proces za nadogradnje brzo i bez bugova je napraviti backup, nadograditi sustav, resetirati stvar i vratiti podatke iz backupa’, piše Carlson.

Službene nadogradnje obično idu u valovima. Kako otkriva Dan Morrill, tek jedan posto Nexus uređaja dobije prvi val nadogradnje. Nakon toga slijedi niz provjera, slijedi ostatak – obično na 25 posto, 50 posto i 100 posto uređaja tijekom nekoliko tjedana. Nikakvo nasumično pritiskanje tipke update neće pomoći ubrzati stvar. Naravno, kad je riječ o drugim mobilnim uređajima, kojima proizvođači dodaju svoje UI slojeve i mogućnosti, stvar može biti nešto drugačija – što ovisi o svakom pojedinačnom proizvođaču.

S tim rečenim – za najbrže nadogradnje i dalje vrijedi jednostavna formula: kupovina nekog Nexus uređaja.

AndroidPit nudi još pregršt drugih ‘sitnica’ i savjeta o tome kako osigurati brzu i bezbolnu nadogradnju na što novije izdanje Android mobilne platforme.


 

Tekst: tportal.hr
Foto: cdn.trendblog.net


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close