Tech

Brushies – igra uz koju se lakše peru zubi

“Imam dvoje male djece s kojima je borba oko pranja zubi bila svakodnevna. Uz četkicu koja je senzorima povezana s pametnim telefonom problema više nema”, rekao je Saša Salamon (36) iz Vukovara, vlasnik Code Conzultinga.


S četvoricom kolega osmislio je Brushies, odnosno igračku u obliku ružičastog ili plavog pingvina koji se pričvršćuje na bilo koju četkicu. Pingvin se potom povezuje s mobitelom uz pomoć aplikacije, a dijete, sudjelujući u videoigri, postiže određeni cilj samo ako zube pere na pravilan način.

“Trenutačno imamo razvijenu igru s balonima koja se zove Balloon game, a u kojoj dijete, dok pere zube, zapravo puše balon, koji nakon dvije minute aktivnog četkanja pukne. Tad se pojave konfete i to je postignut cilj”, pojašnjava Salamon dodajući da će uskoro razviti i druge igre kako bi pranje zubi djeci stalno bilo zanimljivo.

Projekt Brushies s kolegama je razvijao u suradnji sa stomatolozima koji su preporučili da četkanje zubi traje dvije minute i pojasnili što je zapravo pravilno četkanje zubi. Sve to u igri se prenosi i djeci jer ih kroz pravila igre vodi lik pingvina govoreći im što trebaju raditi.Brushies još nije u prodaji, a kad ga stave na tržište, najprije će se pojaviti na američkom, a potom i na europskom tržištu.

“Brushies se može staviti na bilo koju četkicu i može se koristiti neograničeno. Bitno je samo mijenjati baterije u njoj!, rekao je Salamon. Dosad se pokazalo da su Brushiesom, koji su nedavno predstavili u Las Vegasu, oduševljena djeca, ali i njihovi roditelji.

“Igra ih motivira da stalno peru zube, a kada dodatno razvijemo sustav moći će se igrati i s prijateljima”,  kazao je Salamon najavivši kako će likovi na četkici biti i u drugim životinjskim oblicima, a ne samo pingvini.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close