DogađanjaVijesti

Bruno Mičetić predstavlja novi jazz album u zagrebačkom Matisu

„Nježan, fluidan, prozračan, produhovljen – osjeća se „Beauty Of Your Soul“ – tim je riječima Davor Hrvoj opisao novo studijsko izdanje riječkog gitarista i instumentalista Brune Mičetića i njegova Tria koji je krajem listopada izašao u nakladi Dallas Recordsa.

„Beauty Of Your Soul“ drugi je studijski album Bruno Mičetić Tria, objavljen uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Na albumu Bruno Mičetić ponovno ostvaruje brojne suradnje s istaknutim jazz glazbenicima kao što su Goran Rukavina, Joe Kaplowitz, Dado Marinković, Gojko Tomljanović i Vojkan Jocić, a cijeli je album prošao kroz spretne i znalačke ruke producenta Primoža Grašića. U njegovom je studiju u Sloveniji album sniman i produciran, a Grašić gostuje i na „Beauty for P.G.“ koju je Mičetić posvetio upravo njemu. Kroz osam skladbi na albumu Bruno Mičetić vodi nas na mirno i sigurno putovanje u svijet jazza, bluesa i balada, svijet kojemu je autor on sam i svijet u kojemu se čini kako je glazbu jednostavno pisati i slušati, ali čim se malo zagrebe ispod površine shvaćamo da to nije tako. „Beauty Of Your Soul“ pomak je prema naprijed za razliku od prethodnog albuma, cijeli album nosi prepoznatljivi potpis svestranog autora kojemu je tradicionalan jazz ipak početna i završna točka stvaralaštva. Zrelost, estetika i zaigrana ozbiljnost kojom Mičetić piše i izvodi svoje skladbe najistaknutije su odlike ovoga albuma. „Ima razloga biti ponosan jer njegov je pulen postao važnim predstavnikom hrvatske jazz scene, što dokazuje i ovim albumom“ – zaključuje Hrvoj. „Beauty Of Your Soul“ zaista jest pulen hrvatske jazz scene i šteta bi bila ostaviti ga samo za izvođenje na jazz festivalima.
Promocija albuma održat će se 15. studenog u 20 sati u zagrebačkom Matis Absolut Lounge baru (uz Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski). Sve obavijesti možete pratiti na ovom eventu, a do tada album ekskluzivno slušajte na Deezeru!


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close