Događanja

Bruce Springsteen priprema novi album

Američki glazbenik Bruce Springsteen uključit će kompletan dosad neobjavljen album, odbačen 1979., u set posvećen jednom od svojih značajnijih uradaka, dvostrukom albumu ‘The River’, čiji se izlazak predviđa početkom prosinca


U petak je najavio da će set naslovljen ‘The Ties That Bind: ‘The River’ Collection’ sadržavati četiri CD-a i tri DVD-a, a u prodaju će biti pušten 4. prosinca.

Objavljen u listopadu 1980., ‘The River’ je prvi album Brucea Springsteena koji se popeo na prvo mjesto američkih ljestvica.

Prethodne godine snimio je neimenovani album, ali ga je stavio sa strane objasnivši kasnije da mu je ‘nedostajalo jedinstvo i konceptualni intenzitet kakav voli u svojoj glazbi’.

Objavit će se, dakle, prvi put u prosincu iako je prerađena inačica sedam njegovih pjesama uklopljena u ‘The River’ objavljen godinu dana kasnije. Set će sadržavati i videosnimku koncerta snimljena 5. studenoga 1980. na Arizona State University, u okviru turneje. 66-godišnji glazbenik je aktivan u studiju i na sceni. Prošle je godine objavio svoj 18. album.


 

Tekst: tportal.hr
Foto: wikimedia commons

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close