Turizam

Britanski časopis Guardian na popis 50 najljepših plaža svijeta uvrstio i dvije hrvatske!

Nisu to Zlatni rat, ni Stiniva ili neka druga plaža za koju već zna cijeli svijet… Na listi su se našle manje razvikane, ali jednako lijepe plaže…


Ugledni britanski dnevni list, Guardian, na svojim internetskim stranicama objavilo je listu 50 najljepših plaža na svijetu, koju su im pomogli sastaviti čitatelji. Već iz naslova znate da nije moglo proći bez naših ljepotica na listi, i to dvije, ali možda ćete se ipak iznenaditi kada čujete o kojim “skrivenim” biserima je riječ.

Nisu to Zlatni rat, ni Stiniva ili neka druga plaža za koju već zna cijeli svijet. Na listi su se našle manje razvikane, ali jednako lijepe plaže – Šunj na Lopudu i Jagodna na Hvaru.

Guardian opisuje Šunj kao dio mirnog otoka Lopuda, koji na svojih kilometar pijeska i plićaka nudi dva restorana i to sve samo na 40 minuta vožnje trajektom od Dubrovnika.

Jagodnu Britanci opisuju, kao raj do kojeg se dolazi jednosmjernim tunelom koji prolazi kroz srce otoka i kao savršenu protutežu užurbanom i pretrpanom Hvaru. Bistro more, stijene s kojih možete skakati i na kojima se možete izležavati te brojni zaljevi za istraživanje u okolici, ono su što je Jagodni donijelo mjesto na ovom popisu kojeg cijelog možete pogledati na linku i isplanirati svoje iduće putovanje.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr
Foto: radio-m.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close