Scena

Britanska glumica Charlotte Rampling poručuje: Bojkot Oscara je čin rasizma prema bijelcima”

Jedna od najcjenjenijih i najnagrađivanijih europskih glumica, Britanka Charlotte Rampling (69) ove godine nominirana je za najbolju žensku ulogu u filmu ’45 years’, a gostujući jučer na francuskom radiju iskreno je objasnila što misli o prašini koja se podigla zbog niti jedne nominacije tamnoputih glumaca za ovogodišnju dodjelu nagrade Oscar i najave bojkotiranja same svečanosti nekih holivudskih zvijezda. Za Charlotte ‘crni glumci ove godine možda nisu zaslužili nominaciju’


Glumica koja se nikad nije bojala reći što misli i ići protiv struje, ma koliko je to koštalo u životu, jest 69-godišnja Charlotte Rampling. Tako je bilo i jučer, kad je gostujući na francuskom radiju Europe1 svojom direktnošću naljutila neke američke kolege koji su ove godine zbog diskriminacije crnih glumaca u ovogodišnjim nominacijama odlučili bojkotirati samu dodjelu nagrada.

‘Bojkot Oskara je čin rasizma prema bijelcima. Crni glumci možda nisu zaslužili ove godine ući u najuži izbor. Zašto kvalificirati ljude? Uvijek će biti problematičnih situacija: ovaj je manje lijep, ovaj je previše crn, a ovaj previše bijel. Uvijek će neko stršati. Zar zbog toga treba klasificirati sve kako bismo svugdje imali tisuće manjina?’, izjavila je Rampling, dodavši kako ne razumije zašto se i dalje pravi razlika između rasa.

Njezina izjava nije dobro sjela američkim filmašima i glumcima poput Georgea Clooneyja, Spikea Leeja, Viole Davis, Reese Witherspoon i Whoopi Goldberg, jer oni malo drugačije razmišljaju, no ženi poput Ramplingove to je možda najmanje važno.

Više čitajte na tportal.hr


 

Foto: arhiva

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close