Tech

Britanija u panici: Vlasti će moći zaviriti u povijest internetskih pretraga

Internauti u Britaniji ovih dana su itekako na nogama. Neovisno o tome jesu li korisnici s računala izbrisali povijest internetskih pretraga i pregledanih web stranica, vlasti će moći zaviriti u taj svijet na zahtjev, zahvaljujući zakonu koji privatnost stavlja na zadnje mjesto, pišu tamošnji mediji


Investigatory Powers Bill poznat još i kao Snoopers’ Charter je zakon koji bi do konca godine mogao biti potvrđen. On od pružatelja internetskih usluga traži da čuvaju potpunu listu veza na internet punih godinu dana te da na zahtjev vlasti predaju tu listu. Štoviše, pristup mogu zatražiti brojna tijela, a ne samo policija, vojska ili tajne službe. Tu su vladina tijela za hranu, ekonomiju, porez, zdravlje, sve što se može zamisliti – a zahtjev mogu zatražiti najniži uredi tih organizacija i tijela. Privatnost online je u drugom planu. Iako je brane neki postojeći zakoni, dovoljna je “sumnja” u nešto loše da se provede kompletna istraga.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close